RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lavtflygning over Oslo

Sist oppdatert:
Det mange trodde var en farlig episode med passasjerfly ved Fornebu viser seg å være et siste ønske til en pensjonert flykaptein.

- Ja det er jo morsomt å høre alle historiene om hva folk tror det er. Vi har fått noen telefoner om dette, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn til TV 2 Nettavisen.

Mandag morgen sa en av SAS-pilotene takk for seg da han landet SK908 fra New York til Oslo lufthavn klokken 08.20. Cirka 20 minutter tidligere hadde han tatt en siste sveip over Fornebu i 800 meters høyde.

800 meter
- Kapteinen har i sin lange karriere landet og tatt av fra Fornebu mange ganger. Han ba om å få ta en siste sveip over Fornebu før han ga seg, sier Kobro.

SK908 gikk ned i 800 meters høyde over Fornebu, og fortsatte deretter til Gardermoen i 960 meters høyde. Den lave flygningen har fått mange til å tro at det var noe feil. TV 2 Nettavisen fikk blant annet tips om at flyet holdt på å styrte i en slalåmbakke i Bærum.

- Flott tur
- Kapteinen fortalte om en flott tur i strålende solskinn. Det er ikke så ofte man får fly så lavt over Bærum, sier Kobro.

På Gardermoen hadde brannkorpset stilt seg opp på hver side av rullebanen og sprøytet vann i en bue over flyet da det landet – en siste æresbevisning til en pensjonert kaptein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere