Lederjenta dømt i jentevoldsaken

rognan jentevoldsaken overgrep

rognan jentevoldsaken overgrep

Jenta som ledet det sjokkerende seksualovergrepet på en venninne i Rognan i 2002 er dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisning.

28.01.04 14:00

Jenta, og to andre jenter, var 14 år og dermed under strafferettslig lavalder da saken kom opp for Salten tingrett i 2003. En kurder som voldtok jenta ble også tiltalt, men han rømte fra Nordlandsykehuset før saken kom opp. To 15 år gamle jenter ble tiltalt og dømt for det brutale overgrepet. Jentene ble dømt til samfunnstjeneste og oppreisning på 50.000 kroner hver.

6. mai 2002 fant det brutale overgrepet sted i et skur i Rognan i Nordland. Jentegjengen slo, sparket, rispet og stakk den da 14 år gamle jenta. Hun ble tvunget til å utføre seksuelle handlinger på seg selv. Overgrepet var så grovt at jentene ble tiltalt for voldtekt. Det samme ble en kurdisk asylsøker som angivelig betalte 200 kroner for å ha sex med jenta. Denne mannen stakk av fra sykehuset før saken kom opp. Han er fortsatt tiltalt i saken.

- Var pådriveren
I straffesaken i 2003 ble den 14 år gamle jenta utpekt som den som hadde ledet an i overgrepet. Etter at de to 15 år gamle jentene ble dømt, tok offeret ut sivilt søksmål mot den angivelige hovedpersonen.

- Før rettssaken ga min klient uttrykk for at hun ønsket å plassere ansvaret. Retten har slått fast at denne jenta var hovedpersonen. Vi er tilfreds med er at retten har slått fast at saksøkte har gjort seg skyldig i overgrep, og at hun var pådriveren og hoverpersonen., sier offerets prosessfullmektig, advokat Tore Benson, til TV 2 Nettavisen.

- Vurderer anke
Benson er ikke like fornøyd med utmåling av oppreisningsbeløpet. Jenta er dømt til å betale 100.000 kroner solidarisk med venninnene som tidligere er dømt i saken. Det betyr at Bensons klient ikke får utbetalt mer penger.

- Etter min oppfatning burde man ha vurdert det hver for seg og utmålt en oppreisning for hva personen har forvoldt av skade. Vi har en ankefrist på fire uker fra i dag, og jeg har ennå ikke konferert med min klient. Vi vil benytte disse ukene på å vurdere om vi skal anke saken, sier han.

- Hvordan går det med din klient i dag?

- Det går etter forholdene bra med henne. Men vi vet ikke hvilke skader dette har påført henne, og hva hun må slite med i fremtiden, sier Benson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag