RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ledigheten stuper

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Jobbmarkedet har ikke vært bedre siden 1999. Her får du ikke jobb.

Les NA24 på mobil

Arbeidsledigheten fortsetter å gå ned. Ledigheten ble redusert med 1.900 personer i august, ifølge sesongjusterte tall fra NAV.

NA24 - din næringslivsavis

Det er nå 65.700 arbeidsledige, som tilsvarer 2,7 prosent av arbeidsstyrken. Dette er en nedgang på 22.300 personer fra august i fjor.

- Det er syv år siden sist ledigheten var så lav, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie. Stor investeringsaktivitet i Nordsjøen og på boligmarkedet samt vekst i etterspørselen etter arbeidskraft i offentlig sektor er viktige årsaker til den store nedgangen i ledigheten, sier han i en pressemelding.

Mange ledige stillinger
Tilgangen på nye stillinger holder seg høy. I august ble det registrert 25.600 nye stillinger, noe som er en økning på 40 prosent fra samme måned i fjor.

Det er stor vekst i antall ledige stillinger innenfor alle yrkesgrupper.

- Gode muligheter for å jobb
- Med så lav ledighet er mulighetene til å finne jobb for arbeidssøkerne meget gode. Også grupper som har problemer med å få fotfeste på arbeidsmarkedet har nå bedre muligheter enn på lenge, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Den gode veksten i norsk økonomi gjør at ledigheten er på full fart ned.

- Jeg er særlig glad for at også tallet på yrkeshemmede nå faller, sier Hanssen.

Lavere arbeidsledighet for alle yrkesgrupper
Arbeidsledigheten går ned for alle yrkesgrupper. Størst er nedgangen for konjunkturutsatte yrker som industriarbeid (-34 prosent), ingeniører og ikt-fag (-33 prosent) og bygg og anlegg (-32 prosent), sammenlignet med august i fjor. Eksempler på enkeltyrker med særlig sterk nedgang i ledigheten er rørleggere, elektrikere, sveisere, platearbeidere og lastebil- og vogntogførere.

Arbeidsledigheten er lavest blant ledere (1,1 prosent), ingeniører og ikt-fag (1,3 prosent) og helse, pleie og omsorg (1,6 prosent). Høyest arbeidsledighet er det for barne- og ungdomsarbeid med 4,7 prosent av arbeidsstyrken.

Lavest ledighet i Oppland, Rogaland og Sogn og Fjordane
Ved utgangen av august er ledigheten lavest i Oppland, Rogaland og Sogn og Fjordane med 1,9 prosent av arbeidsstyrken. Størst arbeidsledighet er det i Finmark (4,6 prosent), fulgt av Nordland (3,5 prosent) og Oslo (3,5 prosent).

Arbeidsledigheten går ned i alle fylkene, men størst nedgang har det vært i vestlandsfylkene og Nord-Trøndelag. Dette henger sammen med gode tider i verfts- og oljeindustrien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere