RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lege: - Homofili kan behandles

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
En tidligere overlege ved Sentralsykehuset i Vest-Agder, nå Sørlandet sykehus, mener homofile personer i enkelte tilfeller kan «reorienteres» til heterofili.

Tidligere overlege Arne Schjøth kommer med uttalelsen i Legeforeningens eget tidsskrift, skriver Dagsavisen.

Schjøth viser til undersøkelser gjengitt i «Archives of sexual behavior», der 200 homofile selv oppgir å ha blitt «reorientert» til heterofile. Undersøkelsene vektlegger «behandlingsmetoder» som psykoterapi og sjelesorg.

– Dette er på linje med flere tidligere rapporter, og fagpersoner i Norge har gjort tilsvarende erfaringer. Men homofili er et så betent tema at det skal mye til for at man tar den belastning det er å stå fram med sitt syn om dette, sier Schjøth, som mener anerkjente fagpersoner ikke vil stå frem med sine synspunkter på temaet.

- Tøvete budskap

- Jeg synes det er forferdelig trist å måtte bruke tid og krefter på å advare mot Schjøths tøvete og ufaglige budskap, sier psykiater Reidar Kjær. Han er også sentralstyremedlem i Landsforeningen for Lesbisk og Homofil frigjøring (LLH).

Kjær advarer mot at unge og usikre homofile og deres pårørende kan begynne å tro at det finnes faglige begrunnelser for psykoterapeutisk eller sjelesorgliknende behandling.

- Det er feil, og noe Norsk Psykiatrisk forening tar sterkt avstand fra, sier Kjær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere