RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lege banket kona i åresvis

Men den voldsdømte legen (35) kunne gå rett hjem til den mishandlede kona etter rettssaken.

(iBergen.no) En delt Bergen tingrett nektet å tro på konas svært modererte forklaring i retten, og dømte legen for årelang mishandling av henne.

Banket etter håndtrykk
Det afghanske lege-ekteparet kom til Norge som flyktninger i 2001. Kort tid etter startet marerittet for kvinnen. For allerede på asylmottaket ble hun banket opp med jevne mellomrom av 35-åringen.

Etter å ha flyttet til Bergen i 2003, startet den kvinnelige legen på norskundervisning. Men et håndtrykk med en mannlig medelev fikk det til å koke over for ektemannen. I sjalusiraseri slo han kvinnen med knyttet neve så hardt i ansiktet at hun falt bakover og dunket hodet i en skap.

Senere tok han til stadighet opp episoden og beskyldte kona for utroskap. Til slutt måtte hun bytte klasse.

Overtalt av familien
Men volden fortsatte likevel. I en tredagers-periode mishandlet han henne daglig med spark og slag over hele kroppen. Bilder av blåmerker tatt hos legen viste med all tydelighet hva kvinnen hadde gjennomgått. I begynnelsen av mai i fjor fikk kvinnens familie nok og tok henne med til politiet for å anmelde mannen, blant annet for gjentatte voldtekter og drapstrusler mot henne og familien.

Legen ble satt i varetekt i seks måneder, mens kvinnen ga detaljerte forklaringer til politiet om voldshelvetet hun hadde levd i de siste årene. Men etterhvert gikk kvinnen tilbake på sine politiforklaringer, og da hun møtte i retten forrige uke fortalte hun en ganske annen historie enn den dramatikken hun tidligere har beskrevet.

Benektet vold
I sin vitneforklaring bekreftet hun i stor grad sin manns versjon, der han fortalte om to episoder han hadde reagert voldelig etter at kona hadde kastet gjenstander på ham. Han benektet å ha mishandlet henne i åresvis, noe kvinnen også hevdet. Konfrontert med sine politiforklaringer, svarte kvinnen at hun var blitt misforstått fordi hun ikke hadde tolk til stede under avhørene.

Men rettens flertall la likevel til grunn at volden mot kona var mer omfattende og grov enn hun forklarte for retten. Spesielt la den vekt på at både leger, politi, skole og krisesenter hadde oppfattet kvinnens familiesituasjon som voldsdominert.

Den ene meddommerens tvil til skyldsspørsmålet vant ikke fram, og mannen ble dømt for konemishandling. Men etter dommen var falt kunne han gå rett hjem til kona. For straffen på seks måneders fengsel ble nemlig ansett som ferdigsonet i løpet av varetektsperioden.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere