RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lege henviste jente til abort - uten at hun var gravid

Sist oppdatert:
Statens helsetilsyn gir en lege i en kommune i Møre og Romsdal kraftig refs etter at han blant annet henviste en jente som ikke var gravid, til abort.

Legen har ifølge NRK hatt tre alvorlige tilsynssaker mot seg samtidig. Helsetilsynet har besluttet å la ham fortsette å praktisere som lege, men med store begrensninger i hva han får gjøre alene.

Sakene Helsetilsynet har etterforsket, går tilbake til 2014 og 2013. Den mest alvorlige er knyttet til den unge jenta som legen mente var gravid i 12. svangerskapsuke etter å ha undersøkt henne med ultralyd. Jenta ble henvist til abort ved det lokale sykehuset, men der ble det oppdaget at hun ikke var, og ikke hadde vært, gravid.

– Det hører til sjeldenhetene at vi har slike saker. Men denne saken, og de to andre sakene vi gransket, viser at legen har sviktet på sentrale og grunnleggende områder som vi forventer at en fastlege skal beherske, sier assisterende fylkeslege i Møre og Romsdal, Cato Innerdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere