RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lege narkodømt

Sist oppdatert:
En Stavanger-lege er dømt for brudd på narkotikalovgivningen etter å ha innført tabletter fra Danmark.

Stavanger-legen må sone 20 dager i fengsel for å ha innført 100 tabletter av preparatet Hexalid fra et apotek i Danmark, skriver Stavanger Aftenblad.

Legemiddelet er forbudt i Norge, og inneholder virkestoffet diazepam, som også finnes i Vival. Effekten av det aktuelle tablettpartiet skal tilsvare 12,5 gram hasj.

Fengselstraffen er gjort betinget, med en prøvetid på to år. Dermed slipper legen å sone bak murene. Han må betale 5.000 kroner i bot, samt 2.000 kroner i saksomkostninger.

Det er ikke lagt vekt på at legen har forklart i retten at han på grunn av personlige problemer hadde tenkt å bruke tablettene selv.

Legen har tidligere brutt reglene da han i stor stil utskrev legemidler til narkomane. Legen fikk på 90-tallet forbud mot utskriving av såkalte A- og B-preparater.

Legens advokat mener dommen er uriktig, og at han bare har innført et legemiddel som er lovlig i Danmark. Legen har ikke tatt stilling til om dommen skal ankes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere