Lege slo alarm før drapet

I denne boligblokken i Oslo ble en 44 år gammel kvinne knivdrept tirsdag 18. januar.

I denne boligblokken i Oslo ble en 44 år gammel kvinne knivdrept tirsdag 18. januar. Foto: Ingvill Eriksen

17-åringen som er mistenkt for å ha drept moren sin, skulle vært hentet av et akuttpsykiatrisk team en dag etter at moren ble drept.

20.01.05 10:07

17-åringens lege slo alarm en uke før drapet, og onsdag 19. januar var det meningen at et akuttpsykiatrisk team skulle komme på hjemmebesøk, melder TV 2 Nyhetene. Men hjelpen kom for sent. Tirsdag 18. ble de to funnet liggende i leiligheten de bodde i på Haugenstua i Oslo. Den 44 år gamle moren var død etter knivstikk. 17-åringen er mistenkt for drapet.

Fikk henvendelse 10. januar
- Vi fikk en henvendelse fra fastlegen 10. januar, sier administrerende direktør Are Helseth ved Akershus universitetssykehus til Dagbladet. I samråd med moren ble det gjort avtale om at akutteamet skulle komme onsdag 19. januar.

Ikke avhørt
17-åringen ble operert for kuttskader tirsdag kveld. Det er skader politiet tror han har påført seg selv, melder TV 2 Nyhetene. Han er fremdeles i en slik tilstand at han ikke kan avhøres.

Etterlyser mer tvang
Politiet bruker stadig mer krefter på psykiatriske tilfeller, men kommer ofte inn i bildet etter at tragedien har rammet noen. Politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt mener det er på tide å vurdere mer bruk av tvang i psykiatrien. Helseminister Ansgar Gabrielsen er langt på vei enig.

- Det er ikke tvil om at vi både må øke ressurstilgangen, men vi må også lete etter nye grep, sier Gabrielsen til TV 2 Nyhetene. Han legger til at myndighetene ønsker å komme i dialog med de pårørende om hvilke tiltak som kan settes i verk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.