Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lege slo alarm før drapet

I denne boligblokken i Oslo ble en 44 år gammel kvinne knivdrept tirsdag 18. januar.
I denne boligblokken i Oslo ble en 44 år gammel kvinne knivdrept tirsdag 18. januar. Foto: Ingvill Eriksen
Sist oppdatert:
17-åringen som er mistenkt for å ha drept moren sin, skulle vært hentet av et akuttpsykiatrisk team en dag etter at moren ble drept.

17-åringens lege slo alarm en uke før drapet, og onsdag 19. januar var det meningen at et akuttpsykiatrisk team skulle komme på hjemmebesøk, melder TV 2 Nyhetene. Men hjelpen kom for sent. Tirsdag 18. ble de to funnet liggende i leiligheten de bodde i på Haugenstua i Oslo. Den 44 år gamle moren var død etter knivstikk. 17-åringen er mistenkt for drapet.

Fikk henvendelse 10. januar
- Vi fikk en henvendelse fra fastlegen 10. januar, sier administrerende direktør Are Helseth ved Akershus universitetssykehus til Dagbladet. I samråd med moren ble det gjort avtale om at akutteamet skulle komme onsdag 19. januar.

Ikke avhørt
17-åringen ble operert for kuttskader tirsdag kveld. Det er skader politiet tror han har påført seg selv, melder TV 2 Nyhetene. Han er fremdeles i en slik tilstand at han ikke kan avhøres.

Etterlyser mer tvang
Politiet bruker stadig mer krefter på psykiatriske tilfeller, men kommer ofte inn i bildet etter at tragedien har rammet noen. Politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt mener det er på tide å vurdere mer bruk av tvang i psykiatrien. Helseminister Ansgar Gabrielsen er langt på vei enig.

- Det er ikke tvil om at vi både må øke ressurstilgangen, men vi må også lete etter nye grep, sier Gabrielsen til TV 2 Nyhetene. Han legger til at myndighetene ønsker å komme i dialog med de pårørende om hvilke tiltak som kan settes i verk.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!