RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leger henviser til egen klinikk

Sist oppdatert:
Leger ved offentlige sykehus henviser pasienter til sine private klinikker. Nå ryddes det opp i legers praksis med uheldige dobbeltroller.

- Dette er et erkjent problem. Det har vært rapportert om at leger sitter i offentlige sykehus og henviser pasienter til private sykehus hvor de selv jobber, eller til og med er medeiere , og som er direkte konkurrerende virksomheter til det offentlige sykehuset de er ansatt ved. Det representerer et stort habilitetsproblem, sier professor og styreleder Olav Helge Førde i Helse Nord til Aftenposten.

Direktør Knut Schrøder Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) sier at problemet med dobbeltroller er stor ved sykehuset. Av 15 leger ved den private Ishavsklinikken i Tromsø, jobber 12 av dem jobber også ved UNN.

- Dette er et stort problem for oss, sier han. Både i Helse Vest, Helse Øst og i Helse Sør forsøker man nå å stramme inn på at leger sitter i dobbeltroller

- Vi vet at leger sitter i uheldige dobbeltroller. Det burde ikke være sånn, men det er forferdelig vanskelig å gå inn i dette. Ledelsene i de regionale helseforetakene er redd konflikter med en sterk legegruppe, sier Terje P. Hagen, professor i helsepolitikk, Institutt for helseledelse og helseøkonomi, Universitetet i Oslo.

- At leger sitter og henviser til egen privat virksomhet, må ta slutt, og det må løses på høyeste nivå. Regjering og storting må sørge for å sette en stopper for dette, sier Olav Gunnar Ballo, helsepolitisk talsmann i SV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere