RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leger reagerer på sparetiltak

Hans Kristian Bakke, president i Den norske lægeforening, lege
Hans Kristian Bakke, president i Den norske lægeforening, lege
Legene reagerer skarpt på at de presses til å bruke mindre tid på sykemeldinger og andre legeerklæringer som påfører Folketrygden utgifter.

Stortinget har vedtatt at det skal spares 40 millioner kroner på utgifter til legeerklæringer ved uførhet, sykemeldinger og andre attester som utløser ytelser fra folketrygden.

President Hans Kristian Bakke (bildet) i Den norske lægeforening liker ikke måten Sosialdepartementet vil at sparevedtaket skal gjennomføres på, melder NTB.

- Innsparingen betyr at legene gjennomsnittlig skal bruke 15 prosent mindre tid på arbeidet med de fleste trygdeskjema. Det betyr dårligere kvalitet på arbeidet legene skal gjøre overfor trygden, sier Bakke.

Han minner om bakgrunnen for økningen i trygdeutgiftene til legeerklæringer de siste årene:

- Det skyldes ikke minst at myndighetene har ønsket en bedre oppfølging av sykemeldte. Dette har ført til at legene er bedt om å levere flere tilbakemeldinger til trygdekontorene. Ønsker man at legen skal bidra i mindre grad, må man være ærlig og si det. Da må man be om færre eller mindre omfattende erklæringer, ikke like mange og like omfattende erklæringer, men av dårligere kvalitet, sier Hans Kristian Bakke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere