RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legger fram avlyttingsmateriale

Foto: Morten Holm/Scanpix
Sist oppdatert:
Mandag legges overvåkingsmateriale fra terrorsaken mot Arfan Bhatti fram i Oslo tingrett.

Politiets hemmelige overvåking av Arfan Bhatti står i fokus i terrorsaken i Oslo tingrett mandag. Påtalemyndigheten skal spille av de mye omtalte samtalene mellom Bhatti og en av de andre tiltalte i saken, melder TV 2 Nyhetskanalen. Samtalen er en del av den omfattende rom- og telefonavlyttingen som er gjort i saken.

Bakgrunnen for saken er de 13 skuddene som søndag 17. september 2006 ble avfyrt mot Det mosaiske trossamfunns synagoge i Bergstien 15 i Oslo.

Arfan Bhatti ble 19. september pågrepet. Siden har han sittet i varetekt, siktet og tiltalt for å være hovedmannen bak anslaget.

Også to andre personer er tiltalt i saken. En 29-åring er tiltalt for medvirkning til skytingen mot synagogen sammen med Bhatti. Politiet tror de to har medvirket, men ikke skutt selv. En 28 år gammel nordmann er tiltalt for å ha planlagt terroranslag mot den amerikanske ambassade, den israelske ambassade og/eller synagogen sammen med Bhatti.

Bhatti er også siktet for skyting mot husene til to finanspersoner tilknyttet pyramideselskapet T5PC. Han har erkjent skytingen mot huset til en Kolsås-mann 31. Januar 2006. Han nekter for å ha skutt mot huset til en mann i Asker fredag 11. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere