Gå til sidens hovedinnhold

Legger lokk på Anne-drapet

FØRDE (TV 2 Nettavisen): Før de avgjørende analysene er klare tirsdag kveld, har politiet i Førde gjort helomvending i sin informasjonstaktikk og vil i dag ikke gi kommentarer av noe slag.

Politiet vil ikke kommentere opplysninger om Anne Slåttens ferd før hun ble innhentet av drapsmannen.

Politiet i Førde dropper den daglige pressekonferansen og begrenser informasjonen til mediene gjennom korte telefonsamtaler.

Kan ha sett Anne
I VG tirsdag sier et vitne at han skal ha sett Anne Slåtten 300 meter før drapsstedet langs Angedalsvegen søndag morgen.

- Jeg ønsker ikke å kommentere det som står i mediene. Vi står på det vi har sagt tidligere, sier lensmann Kjell Fonn til TV 2 Nettavisen tirsdag.

Det betyr at politiets offisielle versjon er at Anne Slåtten ble sist sett ved Grovene 800 meter før drapsstedet. TV 2 Nettavisen har selv snakket med sjåføren i bilen hvor vitnet som mener å ha sett 22-åringen var passasjer. Han hevder at han så Anne Slåtten cirka 500 meter etter dette punktet.

Sjåføren, som kjørte kameratens bil, sier til TV 2 Nettavisen at han ikke selv så jenten, men bekrefter at de to var i området i tiden politiet tror sykepleierstudenten ble drept. Han forteller at kameratens observasjon er blitt tatt svært alvorlig av politet og begge to har sittet i timelange avhør.

Samtidig nekter politiet å gå ut med opplysninger om vitner som har beveget seg langs Angedalsvegen i det aktuelle tidspunktet. Før helgen ønsket politiet å gå ut med en tidslinje som skulle vise alle vitneobservasjoner gjort langs Angedalsvegen der Anne Slåtten ble drept søndag morgen, for å klargjøre hva som er sett langs ruten, i et håp om at flere vitner skulle melde seg for politiet.

- Vi har ennå ikke fått tid til å ferdigstille den tidslinjen vi snakket om å gå ut med, sa politijurist Sissel Kleiven og lensmann Kjell Fonn på siste pressekonferanse fredag.

- Vil ikke fortelle ham hva vi vet
Tirsdag var tonen en annen.

- Dere må ha forståelse for at politiet ikke kan gå ut med hva slags opplysninger vi sitter inne med. Vi har en ukjent gjerningsmann der ute, og vi kan ikke fortelle ham hva vi vet, sier Fonn på telefon til TV 2 Nettavisen tirsdag.

Den nye strategien kan tyde på at politiet nå er mer opptatt av å holde sine bevis mot gjerningsmannen skjult. Tirsdag er D-dagen for etterforskerne. I løpet av kvelden regner de med å å få de første svarene på prøvene tatt av det biologiske materiale funnet på åstedet.

Hvis DNA fra enkeltpersoner matcher DNA fra biologisk materiale funnet på åstedet, eller på Anne Slåtten selv, vil dette kunne gi politiet en svært god indikasjon på hvem gjerningsmannen er.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger