RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legger ned barnehager i Oslo

(TV 2 Nyhetene)
Sist oppdatert:
Oslos borgerlige styre legger like godt ned 350 fiks ferdige barnehageplasser.

Over 2000 barn i Oslo står fortsatt uten barnehageplass. Til tross for dette legger kommunen ned 350 fiks ferdige barnehageplasser i Sofies Hage ved Carl Berners plass.

Kunne kjøpt
Fredrik Mellem, som er lokalpolitiker for Arbeiderpartiet og har en datter i barnehagen. Han reagerer på at Oslo kommune ikke var villig til å kjøpe bygningen til markedspris, da leieavtalen gikk ut.

- Jeg reagerer på at her er det 350 barnehageplasser som det er skrikende behov for som nå er under full demontering og avvikling, sier Mellem til TV 2 Nyhetene.

Mellem sier at plassene er under avvikling fordi Oslo-kommune ikke sikret seg eiendommen da de hadde sjansen for to år siden, men har leid den for et midlertidig prosjekt.

- Når de ungene her flytter til andre barnehageprosjekter kunne det flyttet inn 350 nye barn her i morgen.

- Kommunen, med Høyre i ledelsen i spissen har gjennom ti-elleve år solgt unna kommunal bygningsmasse og kommunale tomter over en lav sko, mens eiendomsprisene har gått rett i været. Nå er de forundret over at det er dyrt å skaffe tomter. Dette er resultater av en bevisst og totalt mislykket politikk i Oslo, sier Mellem.

- Holder det vi lovet
Byråd Torger Ødegaard (H) forsvarer kommunens politikk.

- Når dere mangler 2400 plasser, hvorfor legger dere da ned 350 ferdige barnehageplasser?

- Det har aldri vært meningen at disse plassene skulle være permanente. Vi har lovet Oslos innbyggere at midlertidige prosjekter skal tas ned når de er ferdige.

- Jeg fikk masse kritikk av Arbeiderpartiet for to år siden for å opprette disse midlertidige plassene, og nå får jeg kritikk for å holde løftet om å ta de ned, sier Ødegaard.

- Er dette politikk, et forsøk på å sabotere regjeringens mål om full dekning i løpet av året?

- Det synes jeg med respekt å melde er et useriøst spørsmål. Det har aldri vært satset så mye på nye barnehager som under Høyre- og Fremskrittspartiet-byrådet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere