RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lei av å bli antastet i byen

Foto: Lars Ivar Hordnes (Jarlsberg Avis)
Sist oppdatert:
Pernille Hammerø har flere ganger bare i løpet av den siste tida opplevd å bli antastet på åpen gate i Holmestrand.

HOLMESTRAND: (Jarlsberg Avis): - Dette må ta en slutt. Jeg føler meg usikker og redd, sier hun.

Pernille Hammerø har begynt å føle utrygghet og usikkerhet ved å ferdes på åpen gate i Holmestrand. 35-åringen har bare i løpet av det siste halve året flere ganger opplevd å bli antastet og mobbet verbalt i sentrum av byen.

Samme mann
- Første gang det skjedde var vel for tre- fire måneder siden. Pernille satt på en krakk her i sentrum av byen da hun ble antastet med pågående kjønnslig prat av en mann på omkring 35 år. Vi vet hvem dette er. Mannen forsvant da jeg kom til, forteller Nikoline Hammerø, mora til Pernille.

- Andre tilfelle fant sted da vi var ute og gikk sammen. Samme mann stod på en veranda og snakket i telefonen. “Der kommer hun gale med de to bikkjene sine”, sa han inn i telefonen, forteller Nikoline Hammerø.

- Hva hadde han å gjøre med at jeg gikk der, undrer Pernille.

Grå varebil
Tredje tilfelle fant sted for omtrent tre uker siden.

- Vi hadde vært ute i byen et ærend da vi møtte en eldre mann. Pernille møtte samme mann da hun var ute og gikk alene. Han utbasunerte at han “hadde ventet langt på natt på deg” med brennevin for en “hyrdestund”, forteller Nikoline.

Fjerde tilfelle tidlig denne uka gjorde at begeret var fullt for de to kvinnene.

- Det var en grå varebil som sirklet omkring Pernille mens hun gikk tur med hundene. Føreren gikk ut av bilen og følger etter henne. Pernille gråt av redsel etter denne hendelsen, forteller Nikoline.

- Det skremmer meg å oppleve slikt. Vedkommende kunne dratt meg inn i varebilen, sier Pernille. Hun kan gi et godt signalement på denne personen.

Hun antar at han kan ha vært i 40- 50-årsalderen.

Dessverre har hun ikke registreringsnummeret på varebilen. Pernille Hammerø synes det er blitt verre å ta med hundene ut på en spasertur i byen.

Mer isolert
- Jeg isolerer meg mer som følge av disse opplevelsene, blir mer lukket som person. Det er ekkelt å ikke kunne bevege seg i byen uten frykt for å bli antastet. Venner har jeg ikke, kun hundene holder meg med selskap ved siden av mor, sier Pernille.

- Jeg har ikke behov for venner heller. Jeg er redd for å bli utnyttet, slik jeg har opplevd før, forklarer hun åpent og usentimentalt. I tillegg til de nevnte hendelsene opplever Pernille til stadighet at folk tigger både penger og sigaretter av henne.

Hjerneskade
De uønskede hendelsene skyldes ifølge mor Nikoline ikke at Pernille har et dårlig rykte på seg.

- Nei, på ingen måte. Pernille er ei ordentlig jente. Det er nok heller andre årsaker til at noen tør å antaste henne, sier hun.

- Pernille fikk som tiåring en hjerneskade etter å ha blitt sparket av en hest. Sparket traff på venstre side av hodet. På denne siden av hjernen befinner sentrene for bevegelse og språk seg. Skaden har ført til at hun idag har visse vansker med å snakke og bevege seg. Slikt legger noen merke til og benytter muligheten til å utnytte det de tror er et svakt menneske. De tenker ikke over at de sårer og skremmer, sier Nikoline. Hun karakteriserer de som står bak som narko-vrak og gamle griser. Pernille kan på sin side ikke skjønne at hun kan ha fornærmet noen, som skulle ha det som en grunn til å heve seg.

Mobbing
De to flyttet fra Oslo til Holmestrand for noen år siden. Under skolegangen i Oslo opplevde Pernille å bli mobbet av ressurssterke medelever.

- Dette har medført at hun er følsom for lignende hendelser. Vi finner oss ikke i dette, sier Nikoline Hammerø. Fredag var hun på vei til politiet for å anmelde saken.

- Det ender vel med henleggelse. Likevel vil vi si fra for å få noen til å tenke seg om. Dette må tas på alvor, sier hun.

Pernille mener det er på tide at noe blir gjort.

Politi og politikere
- Både politikerne og politiet bør sørge for at folk kan ferdes trygt i byen, uten å risikere å bli antastet, sier hun. På kvelds- og nattestid holder de to seg helst innendørs for å unngå flere uønskede hendelser. Hundene må imidlertid luftes flere ganger daglig, så noen turer i byen er de to nødt til å foreta i løpet av en dag.

Les flere saker hos Jarlsberg Avis her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere