Leier ut til horehus i Oslo

Foto: TV 2

En mann fra Bærum eier en rekke bygårder i Oslo der det drives utstrakt bordellvirksomhet. Selv nekter han for at det forgår prostitusjon i leilighetene. Se innslag på web-TV.

16.06.04 12:34

Mannen sier det ikke foregår prostitusjon i bygningen, men bilder fra TV 2 viser mannen som besøker bygården, der jenter kommer fra Øst-Europa og en rekke afrikanske land og jobber som prostituerte.

- Jeg har ingen kommentarer til noe. Jeg har bare hørt hva du har sagt, sier bærumsmannen når han blir konfrontert med TV 2s opplysninger.

Oslo brannvesen har flere ganger forsøkt å komme seg inn i bygården for å foreta branninspeksjon, men bærumsmannen dukker aldri opp.

Eier tolv gårder
Mannen fra Bærum eier til sammen tolv gamle leiegårder i Oslo. Mange er i svært dårlig forfatning.

Flere av bygårdene til bærumsmannen har vært i nyhetene tidligere. Like før jul falt et 20 meter høyt stilas ned i gata fra en av leiegårdene hans på Grünerløkka, og i fjor sommer ble Trondheiemsveien 6 totalskadet i det som politiet sier var en påsatt brann.

Bærumsmannen eier også en bygning i Calmeyersgate. I første etasje er det et døgnåpent bordell som annonserer på Internet.

Bør straffes
Tirsdag var stortingets justiskomité på befaring i området, og kunne ta forholdene nærmere i øyesyn.

- Dersom det kan dokumenteres at det brukes til prostitusjon, er det hallikvirksomhet og han bør straffes for det, sier Inga Marte Thorkildsen (SV).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.