Gå til sidens hovedinnhold

Leier ut til horehus i Oslo

En mann fra Bærum eier en rekke bygårder i Oslo der det drives utstrakt bordellvirksomhet. Selv nekter han for at det forgår prostitusjon i leilighetene. Se innslag på web-TV.

Mannen sier det ikke foregår prostitusjon i bygningen, men bilder fra TV 2 viser mannen som besøker bygården, der jenter kommer fra Øst-Europa og en rekke afrikanske land og jobber som prostituerte.

- Jeg har ingen kommentarer til noe. Jeg har bare hørt hva du har sagt, sier bærumsmannen når han blir konfrontert med TV 2s opplysninger.

Oslo brannvesen har flere ganger forsøkt å komme seg inn i bygården for å foreta branninspeksjon, men bærumsmannen dukker aldri opp.

Eier tolv gårder
Mannen fra Bærum eier til sammen tolv gamle leiegårder i Oslo. Mange er i svært dårlig forfatning.

Flere av bygårdene til bærumsmannen har vært i nyhetene tidligere. Like før jul falt et 20 meter høyt stilas ned i gata fra en av leiegårdene hans på Grünerløkka, og i fjor sommer ble Trondheiemsveien 6 totalskadet i det som politiet sier var en påsatt brann.

Bærumsmannen eier også en bygning i Calmeyersgate. I første etasje er det et døgnåpent bordell som annonserer på Internet.

Bør straffes
Tirsdag var stortingets justiskomité på befaring i området, og kunne ta forholdene nærmere i øyesyn.

- Dersom det kan dokumenteres at det brukes til prostitusjon, er det hallikvirksomhet og han bør straffes for det, sier Inga Marte Thorkildsen (SV).

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!