RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lekerom fulle av bakterier

Disse ballene skjuler et hav av bakterier.
Disse ballene skjuler et hav av bakterier. Foto: Henrik Færevåg/iBergen.no
Sist oppdatert:
De fargerike og morsomme ballrommene er et yndet lekested for barn med foreldre på handletur. Men nå viser det seg at flere ballrom er et paradis for bakterier.

I en undersøkelse Chemlab har gjort for Bergens Tidende kommer det fram at det er så som så med rengjøringen i de forskjellige ballrommene i Bergen. Gjennomsnittet av bakterier per kvadratcentimeter i ballkassen, lå mellom 20 og 45. Til sammenligning ble bakterienivået på gulvet i spisesalen hos Chemlab målt, og denne prøven viste 0,9 per kvadratcentimeter.

Smittevernoverlege i Bergen kommune, Øystein Søbstad, sier til BT at det er en klar sammenheng mellom rengjøring og bakterienivå.

- Jeg er veldig glad for at jeg ikke har barn som leker på slike steder. Skitt og bakterier kan gi grobunn for sykdom og sårdannelser. Jo tettere rommene er, jo lettere er det å overføre smitte, sier Søbstad til BT.

Bergen kommune fører ingen kontroll med ballrommene. Det ansvaret er overlatt til de som driver ballrommene. De fire ballrommene som ble testet av Chemlab, SATS Åsane, IKEA Åsane, Ablegøyer Fanatorget og Living Kim Tvedt Lagunen oppgir svært forskjellige vaskerutiner til BT. Ballene vaskes alt fra to ganger i måneden til to ganger i året.

Innehaver av Ablegøyer Lekesenter, Gunnar Egelid, innrømmer at renholdet er vanskelig, men sier også at det kan være et problem at foreldre tar syke barn med i ballrommet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere