*Nettavisen* Nyheter.

Lekkasje-rot i Forsvaret

Forsvarssjef Sigurd Frisvold hevder nå at han aldri har satt i gang noen jakt på kildene bak lekkasjer fra Forsvaret til mediene og Stortinget.

03.03.05 16:52

Norges Offisersforbund raste etter at Frisvold i går gikk ut og varslet at han ville komme til bunns i alle lekkasjene i forbindelse med Stortingets behandling av forsvarsbudsjettet for 2003.

- Vi vil følge opp sakene én etter én, uttalte Frisvold, og varslet at lekkasjene kunne få alvorlige konsekvenser for dem som står bak. Frisvold var særlig opprørt over at et brev han selv skrev, men aldri sendte, ble lekket til Dagbladet.

I brevet advarte han mot nedskjæringene.

Retrett
I dag slår Forsvarssjefen retrett.

- Det har ikke pågått noen «heksejakt» på ansatte som lekker dokumenter, hevder Frisvold overfor Forsvarsnett.

Offisersforbundets leder Peter A. Moe stiller seg mildest talt undrende til dette, men er samtidig fornøyd med Frisvolds snuoperasjon.

- Det kan se ut som om man har avblåst heksejakten. Forsvarsledelsen hevder at de heller ikke har igangsatt den, men vi vet at folk i Forsvaret er blitt spurt om de har lekket informasjon til Stortinget, sier Moe til TV 2 Nettavisen.

Unngår svar
Forsvarsstabens informasjonsavdeling vil ikke svare på spørsmål om man har stilt ansatte spørsmål om de har lekket.

- Når interne saksdokumenter blir lekket, må man spørre seg hvordan dette har skjedd, svarer pressetalskvinne Beate Midttun ved Forsvarsstaben.

- Men har man spurt ansatte om de har lekket?

- Forsvarssjefen som etatssjef har ansvar for å følge opp brudd på sikkerhetsinstruksen, sier Midttun.

Oppklaringsmøte
Offisersforbundets leder vil ta opp lekkasje-rotet med forsvarssjefen i et møte fredag. Han vil personlig ha forsikringer om at ansatte ikke forfølges i denne saken, og varsler at han vil alarmere opposisjonen i Stortingets kontrollkomite hvis forsvarsledelsen gjør noen forsøk på å hindre at Stortinget får relevant informasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.