RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lekkasjer fra Mehamn-rapporten

Sist oppdatert:
Innholdet i e-poster mellom eks-biskop Ola Steinholt (bildet) og et annet medlem av Mehamn-kommisjonen har lekket til avisen Nordlys.

Rapporten skal avgis 1. juni, men allerede i dag kan leserne av Nordlys få et innblikk i interne drøftelser mellom medlemmer av Mehamn-kommisjonen.

«Eksperimentelt notat»
Notatene om Mehamn-rapporten havnet ved en feil blant de pårørende i form av en feilsendt e-post. E-postene fra 6 og 7. desember 2004 gikk mellom tidligere biskop Ola Steinholt og tidligere SAS-kaptein Lars Deremo.

Eks-biskop Steinholt skriver blant annet at han på egen hånd har utarbeidet et «sterkt eksperimentelt notat» om den prioriterte landingen på Langnes, skriver Nordlys.

- Ikke defensorat
«Et viktig poeng for oss er at rapporten ikke skal framstå verken som et defensorat for tidligere kommisjoner eller som en polemikk mot en eller annen, det være seg NRKs Metoderapport eller Larsstuvolds spekulasjoner.»

Ola Steinholt sier til Nordlys at det var uheldig at notatet kom på avveie, og at hans poeng var at kommisjonen «ikke skulle skjele så mye til hva andre kommisjoner har sagt, eller andre for den saks skyld».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere