RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lemlestet av «medisinmann»

Sist oppdatert:
Den norskpakistanske kvinnen ble steril etter å ha blitt operert på kjøkkenet av en «medisinmann».

I neste uke må eksmannen hennes møte i Oslo tingrett, tiltalt for voldtekt, vold og for å ha tvunget henne til å gjennomføre den grusomme operasjonen.

«I 1996 i Pakistan tvang han sin daværende ektefelle NN født 1975 til å gjennomføre en operasjon av eggledere og/eller livmor, slik at hun fikk et arr på magen med den følge at hun ble steril og fikk store smerter og vanskelig for å bevege seg i ca. tre uker», heter det i tiltalen mot den 50 år gamle mannen.

Ifølge mannens forsvarer, advokat Tor Martin Kindem, var det en «medisinmann» som gjennomførte operasjonen.

- Kvinnen har fortalt at operasjonen skjedde på kjøkkenet. To menn og en eldre dame var tilstede. Det var en slags «medisinmann» som stod bak operasjonen. Hun fikk full narkose, sier Kindem til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Kindem erkjenner ikke klienten hans straffskyld for å ha tvunget henne til å gjennomføre operasjonen.

- Min klient ble fortalt av henne at hun tok operasjonen, men han vet ikke når og hvor dette ble gjort. Hans oppfatning var at operasjonen hadde skjedd på et sykehus, sier Kindem.

Ifølge tiltalen mot mannen, var straffen streng om hun ikke gjennomførte operasjonen.

I tiltalen heter det nemlig at 50-åringen uttalte «til sin tidligere kone NN født 1975 at dersom hun ikke gjennomførte den omtalte operasjon, skulle han kaste syre i ansiktet hennes, eller lignende».

I tillegg til trussel i forbindelse med operasjonen er han også tiltalt for vold og voldtekt av kvinnen.

I perioden 1998 og frem til 16. oktober 2001 skal han ha voldtatt ekskona ved flere anledninger, «samtidig som han uttalte til henne at han hadde drept sin tidligere kone, og slo henne i hodet og dunket hodet hennes i veggen», som det heter i tiltalen.

Ifølge Kindem vil saken trolig gå for lukkede dører. De er satt av tre dager til rettssaken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere