RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Fornemmelse for Mord, TV Norge)

Lensmann fnyser av synsk hjelp

Sist oppdatert:
Lensmann Terje Staum avviser at kvinnen synske Lena Ranehag utpekte i «Fornemmelse for mord» søndag skal ha noe med bildrapet å gjøre.

- Kvinnen er definitivt ikke mistenkt for noen straffbare forhold i saken. Hun har aldri vært inne i bildet, sier lensmann Terje Staum ved Fet og Rælingen lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Han avviser at politiet skal ha innkalt kvinnen til avhør etter at synske Lena Ranehag pekte henne ut i TVNorges program «Fornemmelse for mord» søndag.

Snakket med politiet
Marita fra Strømmen ble påkjørt og drept på riksvei 120 på Romerike i oktober i fjor. Sjåføren har aldri meldt seg. I søndagens program navngav den synske deltakeren i «Fornemmelse for mord» kvinnen.

Ifølge Romerike Blad ønsket politiet å innkalle henne til avhør.

Bør synske få hjelpe til i krim-etterforskning?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat
- Da vi fikk kjennskap til at programmet hadde navngitt en person, fikk vi navn og adresse og tok vi kontakt med vedkommende. Det var aldri snakk om et avhør fra vår side. Vi hadde en samtale med kvinnen i går. Vi gjorde dette nettopp for å komme journalister og andre i forkjøpet, forteller lensmannen.

Lite begeistret lensmann
Lensmannen ønsker ikke å siteres på hva han mener om TVNorges program. Men han levner liten tvil om at han ikke er særlig begeistret for programmet eller dets metoder.

- Hvordan reagerte kvinnen på at hun var blitt navngitt?

- Det var ikke jeg som snakket med henne og kan derfor ikke kommentere det. Jeg kan si at hun var positiv til at politiet kontaktet henne på denne måten. Hva hun kommer til å gjøre med dette i ettertid, vet jeg ikke, svarer Staum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere