Gå til sidens hovedinnhold

Lensmann knuste toalettdør med slegge

Lensmannen i Aurland tok utradisjonelle metoder i bruk for å få en promillemistenkt ut av toalettet.

(iBergen.no) Hendelsen fant sted på lensmannskontoret i Aurland i Sogn og Fjordane i juni 2007.

Promillemistenkt
En mann i midten av 30-årene ble pågrepet og mistenkt for promillekjøring med fritidsbåt, skriver VG. Båtføreren var ikke særlig lysten på å bli tatt blodprøve av, og klamret seg blant annet fast i båtrattet da han ble bedt om å forlate bryggen i Aurland for en tur på lensmannskontoret. På kontoret ventet kommunelegen, men å få tatt blodprøve av mannen var lettere sagt enn gjort.

- Å få tatt blodprøve lykkes ikke ettersom siktede ikke klarte å holde armen i ro på grunn av generell frykt for helsevesenet, heter det i dommen fra Sogn tingrett ifølge VG.

- Siktede drakk svært mye vann, og måtte snart på toalettet fordi han fikk løs mange, og dessuten en kraftig kvalme.

Knuste døren
Etter gjentatte dobesøk låste mannen døren til toalettet, og nektet å låse den opp. Lensmann Kjell Nordgulen dro hjem for å hente et skruverktøy, men da dette ikke var mulig å oppdrive, falt valget på lensmannskontorets slegge. Denne ble brukt til å knuse døren med, og klokken 21.55, nesten fem timer etter pågripelsen i båten, lyktes det kommunelegen å få tatt blodprøve av mannen.

Mannen ble dømt til å betale 8000 kroner i bot for å ha hindret en offentlig tjenestemann i utførelsen av tjenesten, i tillegg til 7008 kroner i erstatning for døren og 3000 kroner i saksomkostninger.

Les flere nyheter hos iBergen.no

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar