Gå til sidens hovedinnhold

Lensmann ut mot bygdefolket

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Bygdefolket i Froland er redde. De klager over lovløse tilstander i Froland, men lensmannen ber folk roe seg ned.

-Det har vært innbrudd i bil og en bedrift på Reiersøl, men ikke mer enn andre steder. Nå bør folk roe seg ned, slappe av og feire jul. Det er ikke lovløse tilstander. Vi har det ikke verre enn andre steder, sier lensmann Øystein Krogstad til NRK Sørlandet.

Men dette er stikk i strid med hvordan en rekke mennesker på Froland og spesielt på Reiersøl opplever virkeligheten.

Innbrudd i biler. Stjeling av biler. Villmannskjøring. Innbrudd i bedrifter. Fyll, vold og narkotika.

-Frykt er stikkordet. Jeg kjenner disse folkene fra gammelt av. Det er spesielt to-tre personer som skaper frykt i bygda. Jeg tør ikke si noe. Jeg vet hvordan disse kan ta hevn, og har sett trusler, biler som forsvinner eller rett og slett blir brent som hevn. Folk tør ikke si fra, sier en nabo i 50-årene til TV 2 Nettavisen.

Den avdøde 30-åringen var i den harde kjernen som blir beskrevet. Men andre i nærheten omtales som mer voldsomme enn ham.

72 år gamle Anders Dalen har tidligere sagt til TV 2 Nettavisen at de fryktet at det kom til å smelle i Froland. Dalen sier han og andre på Reiersøl opplever seg terrorisert av en gjeng, som politiet ikke klarer å temme.

-De fleste har børse i skapet her. Det er mange som snakker om at det er greit å ta hagle og skyte skremmeskudd, sier Dalen.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter