*Nettavisen* Nyheter.

Ler av Frp-krav

Foto: Berit Almendingen

Høyres forhandlingsleder Jan Tore Sanner har vanskelig for å ta Frp-formann Carl I. Hagens krav om 20 milliarder kroner alvorlig.

18.05.05 16:47

- Et krav på 20 milliarder kroner hører ikke hjemme i denne verden, sier Sanner til TV 2 Nettavisen.

Han trekker på smilebåndet av Hagens krav om å bruke 20 milliarder blanke oljekroner til å slette all bompengegjeld, stryke gjelda til helseforetakene og kjøpe nye transportfly til Forsvaret.

- Det er vanskelig å ta den type overbud alvorlig. Jeg håper Frp vil være med på å påvirke revidert budsjett, og presenterer mer realistiske krav, sier Sanner.

- Vil få konsekvenser
Han tilbakeviser påstanden fra Hagen om at en påplusning på 20 milliarder kroner ikke vil påvirke pris- og rentenivå, fordi det ikke utløser noen ny aktivitet og økt etterspørsel.

- 20 milliarder kroner vil åpenbart ha en konsekvens, ellers ville det ikke være noen hensikt å bevilge dem, sier han.

Lavere bensinavgift
Stortingets finanskomite arrangerte onsdag en åpen høring om bensinavgiften. Norges Lastebileierforbund støttet under høringen Frps forslag om å kutte bensinavgiften, og innføre en fleksibel bensinavgift som følger oljeprisen.

- Mye taler for en avgiftsreduksjon nå, sier Frps finanspolitiske talskvinne Siv Jensen.

Finanskomiteen besluttet å behandle forslaget i forbindelse med revidert budsjett. Dermed blir bensinavgiften et forhandlingstema mellom Frp og regjeringspartiene.

- Vi er åpne for å diskutere det, også, men vi gir ikke noen forhåndsvurdering av det, sier Jan Tore Sanner.

Han bekrefter at regjeringspartiene på Stortinget også denne gang kommer til å invitere Frp til forhandlinger om revidert budsjett.

-Men vi starter ikke opp før om et par uker, opplyser Sanner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag