RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Les det hemmelige brevet

Sist oppdatert:
NA24 Propaganda har fått tilgang til det mye omtalte brevet fra Aker Kværner - som Erling Borgen mener gjorde at NRK besluttet ikke å sende våpendokumentaren hans.

Erling Borgen og hans researcher Tarjei Leer Salvesen har ved gjentatte anledninger - blant annet på Skavlan, i Dagbladet og i herværende nettavis - vist til et hemmelig brev fra Aker Kværner til NRK som en medvirkende årsak til at statskanalen torsdag besluttet ikke å sende den omstridte våpendokumentaren «Et lite stykke Norge».

Mandag kveld fikk NA24 Propaganda utlevert brevet fra NRK.

«Fredsaktivist»
I brevet fra informasjonsdirektør i Aker Kværner ASA, Torbjørn Andersen - som åpner «Kjære John G. Bernander» - refereres det blant annet til uttalelser Borgen gjorde til TV 2 i januar 2006 vedrørende Akers bidrag til Oslo Fredssenter:

«Borgen gir her uttrykk for så forutinntatte meninger at det gjør oss usikre på Brennpunkt-programmets integritet. Erling Borgen omtales her som fredsaktivist, og har inntatt en rolle som deltaker i samfunnsdebatten med markerte standpunkt kombinert med rollen som journalist og programskaper. Vi føler med dette en betydelig usikkerhet for det kommende programmets mulighet til å formidle informasjon om oss på en balansert og i redaksjonell forstand forsvarlig måte.»

Les hele brevet her

- Dårlig behandlet
- Aker Kværner formidler til NRK at Erling Borgen som person er en medvirkende årsak til at selskapet ikke ønsker å stille opp i dokumentaren, oppsummerer researcher Tarjei Leer Salvesen når NA24 Propaganda leser opp brevet fra Aker Kværner for ham.

- Det som er overraskende er at NRK ikke har syntes det var den naturligste ting i verden å vise oss dette brevet - hvorfor har dette her vært hemmelig!? spør Leer Salvesen.

Researcheren sier han ikke synes det er oppsiktsvekkende at Aker Kværner skriver et slikt brev.

- Det er ikke utidig, det er utrykk fra Aker Kværner for mistillit til en journalist, og det er jo dumt, oppsummerer Leer Salvesen.

Det han reagerer på er det han beskriver som dårlig behandling av ham selv og Erling Borgen fra NRK.

- Ba om brevet to ganger
- På vårt møte med NRK forrige mandag tok Borgen opp brevet for andre gang, rett over bordet. Vi vet jo at både Lars Kristiansen (programsjef i NRK Fakta, red. anm.) og Annika Biørnstad (tv-sjef) hadde tilgang til brevet, men fikk til svar at de ikke var sikre på om brevet eksisterte, men at de skulle undersøke saken, forteller Tarjei Leer Salvesen.

NA24 Propaganda fikk utlevert brevet fra markeds og kommunikasjonssjef i NRK Sigurd Sandvin etter først å ha blitt henvist fra tv-sjef Annika Biørnstad til kringkastingssjef John G. Bernander.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere