RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Les sex-hjelpernes svar

Sist oppdatert:
Britt-Evy Westergård og Britt Peggy Rognan i Lotus-prosjektet vil tilby funksjonshemmede sex med offentlige midler. Er det et helsetilbud eller offentlig prostitusjon. Debatten var het da de møtte på nett-treff. Les svarene her.

Lotus-prosjektet i Vestfold er et offentlig støttet prosjekt som i stor grad drives av de bevegelseshemmede selv. I dag gir Lotus-prosjektet informasjon om sex for bevegelseshemmede. Nå ønsker Britt-Evy Westergård og Britt Peggy Rognan å ta et skritt videre og tilby sex til bevegelseshemmede.

Kvinnene poengterer at mange bevegelseshemmede aldri har hatt kroppskontakt og seksuell tilfredsstillelse som funksjonsfriske tar for gitt. For dem er seksuelle lyster en frustrasjon og ikke en glede. På frivillig basis håper Westergård og Rognan at Lotus-prosjektet kan gi litt nærhet til disse menneskene.

- Vi har forhørt oss litt blant folk og vet at det er mange som har lyst til å drive med dette arbeidet. Vi ser ingen etiske betenkeligheter med at sexhjelperne kan ha samleie med folk de besøker, hvis begge ønsker det. Problemet er at det bryter med dagens lover, sier Westergård til TV 2 Nettavisen.

Problemet er at en slik praksis i dag vil bli omfattet av hallikparagrafen. Norsk Handikapforbund mener også at dette minner om lyssky virksomhet.

- Dette ligner litt for mye offentlig prostitusjon, sa leder Remi Johansen i Norsk Handikapforbund til TV 2 mandag kveld.

I dag svarte kvinnene på spørsmål om Lotus-prosjektet og sine visjoner på nett-treff i TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere