*Nettavisen* Nyheter.

Lesbe-leder: -Trist om KrF lyver

- Men det er hyggelig at KrF mener at homofili er mer naturlig enn ufrivillig barnløshet, sier nestleder Guro Sibeko i LLH.

10.03.08 07:57

Lørdag sendte KrF ut en uttalelse fra sitt landsstyremøte med tittelen «Barnas beste først». I uttalelsen tar partiet klar avstand fra regjeringens forslag til kjønnsnøytral ekteskapslov. Det overrasker ikke nestlederen i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH). Les hele uttalelsen her!

Men Guro Sibeko biter seg merke i dette fra uttalelsen:

«Kunstig befruktning er et tilbud til dem som av medisinske årsaker ikke kan få barn. At homofile og lesbiske ikke kan få barn, har derimot helt naturlige årsaker og bør ikke utløse medisinsk behandling.»

- KrF tar rett og slett feil. Jeg håper de bare tar feil, for det er trist om de lyver, sier Sibeko.

- Naturlige grunner
Sibeko opplyser at heterofile par ikke trenger å være syke for å få medisinsk behandling for sin barnløshet. Det er nok at de prøver å få barn uten å lykkes.

- Det kan være helt naturlig grunner til at de er barnløse, men de har likevel krav på medisinsk behandling. Det er rett og slett ikke riktig at man må ha en diagnose for å få hjelp. På den annen side så kan lesbiske være infertile på grunn av sykdom - og ikke som et resultat av at de er lesbiske, sier Sibeko.

Hun velger å se humoristisk på KrF-uttalelsen:

- Jeg får si det slik at det er hyggelig at KrF mener at homofili er mer naturlig enn barnløshet. Men jeg kan opplyse om at både homofili og barnløshet er en del av naturen.

Mellom 10 og 15 prosent av norske heterofile par er ufrivillig barnløse. Nettavisen lyktes lørdag ikke å få Dagfinn Høybråten til å kommentere sentralstyrets uttalelse om kjønnsnøytral ekteskapslov.

ER BÅDE HOMOFILI OG BARNLØSHET NATURLIG? TA DEBATTEN!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.