RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leserne ville ha Bono

Sist oppdatert:
U2s vokalist Bono var den soleklare favoritten da TV 2 Nettavisens spurte leserne hvem som bør vinne fredsprisen.

Nær halvparten av TV 2 Nettavisens lesere, hele 45,4 prosent, mener at Bono, som blant annet var sentral i organiseringen Live-8-konsertene, fortjener å vinne fredsprisen.

Det var imidletidig Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), ledet av Mohamed El Baradei, som ble tildelt fredsprisen. IAEA, som jobber for å fremme fredelig bruk av atomenergi og å forhindre militær bruk, fikk 8,3 prosent av lesernes stemmer.

PRIO-direktør Stein Tønnesson har sagt til TV 2 Nettavisen at han tror Lugar og Nunn hadde størst sjanse for å vinne, men de var langt fra favorittene til våre lesere. Av de sju kandidatene i vår spørreundersøkelse kom de dårligst ut, med bare 3,3 prosent av stemmene. Lugar og Nunn har sammen lansert programmet Cooperative Threat Reduction Program, og Sam Nunn står også bak stiftelsen Nuclear Threat Initiative.

George W. Bush var andrevalget til TV 2 Nettavisens lesere, med 14,2 prosent. 12,3 prosent av leserne mener Røde kors burde fått fredsprisen. Martti Ahtisaari, Finlands tidligere presidens som blant annet har vært aktiv i fredsprosessen i Aceh-provinsen i Indonesia, kom nokså dårlig ut av undersøkelsen, med 5,1 prosent av stemmene. 11,6 prosent av leserne mener ingen av disse kandidatene fortjener å stikke av med fredsprisen. 302 personer deltok i spørreundersøkelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere