Gå til sidens hovedinnhold

Leserne ville ha Bono

U2s vokalist Bono var den soleklare favoritten da TV 2 Nettavisens spurte leserne hvem som bør vinne fredsprisen.

Nær halvparten av TV 2 Nettavisens lesere, hele 45,4 prosent, mener at Bono, som blant annet var sentral i organiseringen Live-8-konsertene, fortjener å vinne fredsprisen.

Det var imidletidig Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), ledet av Mohamed El Baradei, som ble tildelt fredsprisen. IAEA, som jobber for å fremme fredelig bruk av atomenergi og å forhindre militær bruk, fikk 8,3 prosent av lesernes stemmer.

PRIO-direktør Stein Tønnesson har sagt til TV 2 Nettavisen at han tror Lugar og Nunn hadde størst sjanse for å vinne, men de var langt fra favorittene til våre lesere. Av de sju kandidatene i vår spørreundersøkelse kom de dårligst ut, med bare 3,3 prosent av stemmene. Lugar og Nunn har sammen lansert programmet Cooperative Threat Reduction Program, og Sam Nunn står også bak stiftelsen Nuclear Threat Initiative.

George W. Bush var andrevalget til TV 2 Nettavisens lesere, med 14,2 prosent. 12,3 prosent av leserne mener Røde kors burde fått fredsprisen. Martti Ahtisaari, Finlands tidligere presidens som blant annet har vært aktiv i fredsprosessen i Aceh-provinsen i Indonesia, kom nokså dårlig ut av undersøkelsen, med 5,1 prosent av stemmene. 11,6 prosent av leserne mener ingen av disse kandidatene fortjener å stikke av med fredsprisen. 302 personer deltok i spørreundersøkelsen.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken