*Nettavisen* Nyheter.

Leserstorm om UFO

Foto: Anja Olsen

Anja Olsens video av lyset på himmelen har gått landet rundt, men leserne er ikke imponert. Sjekk kommentarene.

24.02.06 11:48

Redaksjonen i iBergen.no ble nedmailet i går etter at vi la ut UFO-en fra Sotra. Det var ikke få som sendte oss melding om at dette var kondensstriper fra et fly.

SE VIDEOEN HER

Astronom og kjendis Knut Jørgen Røed Ødegaard var heller ikke i tvil etter å ha sett bildene våre på sin computer på Blindern.

- Det har vært mange meteoritter som har vært synlig på Vestlandet den siste uken, men dette er ikke en av dem. Dette er et fly der solen speiler kondensstripene.

Bare i Bergens Tidende har man kommet til at dette er en meteor. De har benyttet seg at lokal ekspertise ved Universitetet i Bergen.

Her er noen av reaksjonene fra leserne:

Kjell Stordal:
«Jeg er bare en vanlig leser, men er ganske sikker på at dette ikke er en UFO og antakelig heller ikke noen meteor.

Lyset på himmelen beveger seg på skrå nedover bildet og forsvinner bak Lyderhorn eller mer bak Kvarvenfjellet. Opptaket er gjort fra Hjelteryggen. Da kan meteoren nok ikke lande i Storavatnet, men heller i Byfjorden. Observasjoner?

Jeg vil heller anta at det er soloppgangen som skinner i kondensstripene av et fly som er på nordlig kurs og forsvinner over fjellene. Soloppgang i dag var kl. 0753, så det vil antagelig se ut som denne video-snutt.»

Hans B. Lie:
«Forklaringen er at flyet flyr høyt oppe, - 10.000m over bakken, og er over skyene slik at solen skinner direkte på flyet. Siden observasjonen skjedde mellom kl. 0730-0800 er det ca 0,5 time før solen står opp for oss nede på bakken , mens i en høyde 10.000m over bakken har solen stått opp , og kan ha lyst opp et fly fra undersiden.»

Men ikke alle er overbevist

J.D har sendt denne fanatasifulle forklaringen:
«Jeg har personlig oppservert noe ganske lignende opptil flere ganger I løpet av de siste 3 årene. Jeg undersøkte litt og kom frem til at det var flystriper (contrails på engelsk). Men etter videre observasjon og undersøkelse kom jeg over en kontroversiell teori som raser over alternative medier over hele internett; Chemtrails. Chemtrail-teorien går ut på at det er et hemmelig internasjonalt militært program som går ut på spraying av kjemikalier over store deler av verden (inkludert Norge). Det er mange teorier for hvorfor dette blir gjort, én går utpå at man vil sinke den globale oppvarmingen gjennom spraying av en kjemikalieblanding som inkluderer visse tungmetaller for å reflektere sollyset tilbake og bort fra jorden igjen og på denne måten avkjøle jorden midlertidig, slik at bruken av fossilt brensel kan fortsette et stykke tid til, selv om det er bred enighet blant de fremste klimaforskerne at man må gå over til alternative energikilder sporenstreks hvis man vil fortsette livet her på jorden.»

Morten Karlsen:
«Hei!

det som slo meg straks jeg fikk se opptaket(selv om det var av utrolig dårlig kvalitet) var at dette må være fuktighet i atmosfæren som sollyset lager et fargespill i. Akkurat slik som oppstår når skyer dannes i stratosfæren, i 20-30km.høyde når en kraftig luftstøm blåser på tvers av en høy fjellkjede. Da kan det oppstå perlemorskyer som har et praktfullt fargespill i seg.

Dette er nok den naturlige forklaringen på dette fenomenet.»

Monica Tveit
«For cirka 14 dager siden så vi også noe vi aldri har sett før. Satt og spiste frokost, kl. ca 07.20, observerte et kraftig lys på himmelen mot nordvest. Det for veldig fort, kunne minne om rakett eller lignende bare mye større og kraftigere. Vi bor på Hjelle på Os. Tror ikke jeg vil kalle dette en ufo, men noe var det i alle fall.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.