*Nettavisen* Nyheter.

Leste boka – ble syk

Sven O. Høiby skal ha kommet tilbake til sykehuset i en «bevisstløs tilstand» etter å ha lest manuset til Se og Hør-boka.

14.02.07 13:29

(SIDE2) : Det sier Høibys advokat, Christian Hausvik, til Side2.

Nå krangler forfatteren og forlaget med Sven O.s advokat om hvorvidt boka ble forhåndsgodkjent av kronprinsessens far eller ikke.

Forlegger Erling Kagge hevder at Sven O. leste de sidene i boka som omhandler ham, og at Sven O. gav uttrykk for at han likte det han leste.

Sven O. s advokat har en helt annen versjon. Han hevder Sven O. aldri godkjente noe som helst.

Ble sykere
I november i fjor skal Sven O. Høiby ha møtt Håvard Melnæs og hans forlegger Erling Kagge på Kagges kontor. Under det tre timer lange møtet skal Sven O. ha fått lest deler av det foreløpige manuset til boka «En helt vanlig dag på jobben».

Kort tid senere forverret Sven O.s helsetilstand seg. Dette skal ikke ha hatt noen innvirkning på Sven O. da han leste manuset, ifølge Erling Kagge:

- I det hele tatt hersker det ingen tvil hos oss om at Høiby, til tross for den tragiske sykdommen, var meget bevisst da han leste igjennom deler av manus, skriver forlagssjefen i en e-post til Nettavisen.

- Bevisstløs tilstand
Sven O.s advokat, Christian Hausvik, mener det er uforståelig at forlagssjefen og forfatteren kan hevde at Sven O. var frisk da de møtte ham i november.

- Min klient er ekstremt syk og var også syk i november. Kort tid etter at han forlot sykehuset for å møte Melnæs og Kagge, kom han tilbake med en betydelig forverret helsesituasjon. Han var i en form for besvisstløs tilstand, sier Hausvik til Nettavisen.

Ifølge Kagge skal Sven O. ved flere anledninger ha gitt uttrykk for at han gledet seg til boken kom og at Håvard Melnæs måtte huske å sende et signert eksemplar til ham.

- Vi har siden Høibys godkjennelse foretatt de rettelser han ba oss om å utføre, sier Kagge.

Advoakt Hausvik tilbakeviser at Sven O. godkjente noe som helst.

«(...) nevnte bok inneholder sterkt krenkende påstander om vår klient, og at han vanskelig kan hevdes å ha godkjent dette», har advokaten skrevet i en e-post til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.