RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leteaksjon etter skigåere

(Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Flere snøskuterpatruljer og mannskaper på ski lette søndag etter tre skiløpere som fredag gikk seg bort på Hardangervidda vest.

Dårlig vær i området la lørdag hindringer i veien for letingen etter tre skiløpere som befinner seg i området ved Hardangerjøkulen.

Alle ligger i snøhuler, har mobiltelefonkontakt med omverdenen og har det etter forholdene bra, får NTB opplyst hos Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Den ene, en enslig mann på Hardangervidda vest, vet ikke hvor han er og letingen konsentrerer seg derfor om ham. Han er fra Sørøstlandet og skulle lørdag gå i en sløyfe fra et sted på Riksvei 7 til et annet sted på veien da han ble overrasket av dårlig vær og måtte grave seg ned og overnatte i snøhule.

De to andre skiløperne var på tur fra hytte til hytte i området ved Hardangerjøkulen da uværet kom. De to, som er fra Bergens-området, skulle til Rembedalseter i nærheten av Finse. De har fått beskjed om å forholde seg rolig til været blir bedre. Da kan de trolig ta seg fram til Rembedalseter på egen hånd, mener man på redningssentralen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere