RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leteaksjon på Helgeland

Sist oppdatert:
Letingen etter to menn som er savnet ved Tosenfjellet i Nordland ble startet opp igjen søndag morgen.

De to mennene på 26 og 27 år la ut på skitur torsdag, og skulle komme tilbake til utgangspunktet klokken 16.00 påskeaften. Det gjorde de ikke, og det ble derfor satt i gang en leteaksjon. Tre scooterpatruljer fra Røde Kors som var på vei inn i området sent lørdag måtte snu på grunn av dårlig vær.

- Det er snakk om to fjellvante folk, og de er godt kjent i området, sier operasjonsleder Geir Riise ved Helgeland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Søndag morgen klokka sju startet letingen opp igjen med to snøscooterpatruljer fra Norsk Folkehjelp og et Sea King-helikopter.

- Der er bratt og ulent terreng, og det meldes om stor skredfare i området. Været er nå overskyet og det er oppholdsvær, opplyser informasjonsansvarlig Eivind Tungland ved Norsk Folkehjelps Opplysningssentral i Tromsø.

Lørdag kveld lette et ambulansehelikopter fra Brønnøysund i området der de to skal ha vært på tur. Helikopter og scooter-patruljer vil bli satt inn igjen i letingen når været og dagslyset tillater det.

De to som er bosatt i Brønnøy kommune skulle ligge i telt på turen. De savnede skal ikke ha vært i kontakt med familie eller andre siden de la ut på tur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere