*Nettavisen* Nyheter.

Leteaksjon på Prekestolen

Resultatløst søk etter funn av ryggsekk.

16.03.08 02:36

Ved 00.45-tiden natt til søndag ble leteaksjonen etter en person ved Prekestolen i Rogaland avsluttet.

- Vi har ikke gjort noen nye funn, og man avventer en beslutning om hvorvidt søkene skal fortsette i morgen, forteller Espen Brekke fra Norsk Folkehjelp Strand.

Folkehjelpa hadde da hatt mannskaper ute i terrenget i drøyt fire timer etter at de ble varslet av politieti lørdag kveld. Politiet satte inn et SeaKing-helikopter i søket, men dette er også kalt tilbake.

Fant tursekk
Det ble satt i verk et søk etter en person i området mellom Prekestolhytta og Prekestolen i Strand kommune i Rogaland.

- Bakgrunnen er funn av en sekk i en skråning i området ved stien opp til platået, sier operasjonsleder Stian Fanuelsen ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Det var en turgjenger som meldte fra om funnet klokken 18.02. Det er ingen som har meldt noen savnet. Ifølge politiet er det ting som tyder på at det kan dreie seg om en utenlandsk mann.

- Det er veldig lite opplysninger om mannen, men han skal ha blitt observert like før sekken ble funnet forlatt, sier operasjonslederen.

- Frykter dere at han kan ha falt?

- Vi frykter at det kan ha tilstøtt ham noe og at han kanskje ligger hjelpeløs i terrenget, sier Fanuelsen.

Leter med hunder
10 patruljer fra Norsk Folkehjelp Sanitet og til sammen fire hundepatruljer fra Norske Redningshunder og politiet lette etter mannen. De gikk samme sti som man antar at mannen skal ha fulgt.

- Været i området er kaldt og klart. Det er minusgrader, så man er jo bekymret for nedkjøling, sier nasjonal beredskapsleder Erlend Aarsæther til Nettavisen.

Det er uklart hva slags klær og utstyr mannen hadde med seg. Det er ikke snø i området og patruljene beveger seg til fots.

- Vi har beredskap på hytta vår i Lyngsheia hele påsken og kunne derfor rykke ut i løpet av få minutter, sier Espen Brekke fra Norsk Folkehjelp Strand i en pressemelding.

I tillegg til ressurser fra Norsk Folkehjelp deltar tre hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder og en hundeekvipasje fra politiet.

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.