*Nettavisen* Nyheter.

Leteaksjon på Svalbard

Det er satt i gang en leteaksjon på Svalbard etter at en nordmann er forsvunnet på snøscooter.

13.01.06 14:18

Mannen skulle kjøre fra Longyearbyen til anlegget på Svea, der mannen jobber. Dette er en tur som normalt tar halvannen time, kanskje to timer i dårlig vær. Da han ikke var kommet frem etter tre timer, ble det slått alarm klokken 12.05.

Det er sendt ut en patrulje med arbeidere fra Svea for å lete etter mannen, og en patrulje fra Longyearbyen, bestående av folk fra Sysselmannens kontor og fra Røde Kors.

Mørkt

Ruta mannen la ut på, er mye brukt. Men det er ikke så vanlig å legge ut på denne turen i mørke. Været har heller ikke vært det aller beste.

- Det blåser en del, og så har det vært en del spesielle forhold med mildvær som kan ha gitt issørpe det kan være lett å kjøre seg fast i, sier vakthavende ved Sysselmannens kontor på Svalbard, Roar Mordal Hilde, til TV 2 Nettavisen.

Ruten fra Longyearbyen til Svea går over øde områder, og man må krysse isbreer. Flere steder kommer man opp i høyden. Vind og snø kan ha gjort sikten dårlig.

Har med våpen

Ifølge Mordal Hilde er det flere hytter på rutne som mannen kan ha søkt tilflukt i. Han er utstyrt med våpen i tilfelle møte med isbjørn.

Mannen varslet på forhånd om at han skulle kjøre turen. Han ba da om at det skulle bli slått alarm dersom han ikke var kommet frem etter tre timer.

- Folk er blitt flinkere til å varsle på denne måten, sier Mordal Hilde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.