RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leter etter «fintrøndere»

Sist oppdatert:
Politiet leter fortsatt etter de to ranerne som truet til seg penger fra en kvinne i Verdal i morges. De to snakket «fintrøndersk».

Kvinnen som ble ranet var utenfor huset sitt litt over klokken 07.00 i morges for å klargjøre ski til barna som skulle i barnehagen.

- Da ble hun overrasket av to menn i finlandshette som truet seg forbi henne inn i huset, opplyser politioverbetjent Jan Roger Sivertsen ved Verdal politikammer til TV 2 Nettavisen.

Tynne menn
Inne i huset skal ranerne først ha kommet over noen mynter, før de fant en pose med tyvekronersmynter. Politiet vil ikke ut med hvor mye det dreier seg om, men sier det er et mindre pengebeløp. Ifølge Adresseavisens nettutgave skal ranerne ha fått med seg 25.000 kroner.

Politiet jakter nå på ranerne som var 170 – 180 cm høye. De var tynne – den ene usedvanlig tynn – og snakket trøndersk.

- Det sies at det var trønderdialekt med trondheimsleng, sier Sivertsen.

Automat-tømmer
Han forklarer at dette gjerne betyr at de snakker slik som de fine fruene på Øvre Singsaker – altså en litt finere trønderdialekt enn man snakker i Trondheim.

Ifølge Sivertsen er ransofferet ikke fysisk skadd, men noe oppbrakt etter det som har skjedd. Han bekrefter at hennes mann var automattømmer, og at myntene ranerne fikk med seg stammet fra dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere