RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leter etter kidnappede barn

To mindreårige barn ble natt til søndag kidnappet av sin mor da de var på helgebesøk hos sin mormor i Bodø.

Moren er etterlyst av politiet i hele Schengen-området.

- Jeg kan bekrefte at vi jobber med en slik sak. Vi vet ikke om barna er hentet av moren mot deres vilje. Vi vet heller ikke hva som er hennes motiv for bortføringen av barna, sier operasjonsleder Alf Magne Johansen ved Salten politidistrikt til Avisa Nordland.

Omsorgssvikt
Moren i 30-årene flyttet for noen år siden til Østlandet med barna. Men på grunn av omsorgssvikt hentet barnevernet barna for omtrent to år siden til Bodø.

I to rettssaker i Bodø er moren fradømt omsorgen for barna. Hun tapte også ankesaken.

I fosterhjem
Etter hva Avisa Nordland erfarer skal moren ha uttalt at siden hun ikke fikk ha omsorgen for ungene, så skal heller ikke noen andre få det.

Det er blant annet på bakgrunn av denne uttalelsen at politiet har satt i gang en storstilt aksjon med etterlysning av moren og ungene i hele Schengen-området.

Den eldste av de to ungene er i fosterhjem i Bodø. Den yngste bor hos faren sin som har vunnet omsorgsretten både i tingretten og lagmannsretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere