RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leter etter motiv for Kvæfjord-drapet

(TV 2)
Sist oppdatert:
Politiet leter nå igjennom hjemmet til den siktede etter dødsfallet i Kvæfjord håp om å finne motiv for voldshandlingen som førte til at Kent Inge Robertsen (25) døde.

Mannen i 30-årene som søndag ble pågrepet og siktet etter dødsfallet i Kvæfjord, blir begjært varetektsfengslet mandag. Foreløpig er han siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, eller medvirkning til dette.

Politiinspektør Merete Hessen i Midtre Hålogaland politidistrikt sier til TV 2 Nettavisen at siktelsen kan bli utvidet, og at flere kan bli siktet i saken.

- Vi er rimelig sikre på at den siktede har begått denne legemsbeskadigelsen med døde til følge, eller medvirket til det. Vi er ennå i en tidlig fase av etterforskningen, og kan ikke utelukke at siktelsen blir endret, sier hun.

Ukjent motiv
Foreløpig har mannen nektet å forklare seg for politiet, og har gitt uttrykk for at han ikke ønsker advokat. En advokat vil likevel bli oppnevnt mandag.

Etter at mannen ble funnet død i et skogholt i Kvæfjord i Troms fredag kveld , startet politiet jakten på en drapsmann i MC-miljøet. Det var taktisk etterforskning som førte til at mannen, som først var vitne i saken, senere ble siktet.

Begge de to mennene har hatt tilknytning til MC-miljø. Den siktede var tidligere medlem av en lokal MC-klubb, og den avdøde hadde ”en viss tilknytning” til MC-miljøet.

- Men vi har ikke noe informasjon som indikerer at dette var et oppgjør i et MC-miljø, sier Hessen.

Ransaker bolig
Den siktedes bopel blir nå grundig gjennomsøkt i håp om å finne noe som kan knytte den siktede sterkere til handlingen, og fortelle politiet om motivet for handlingen.

- Vi startet en ransaking av mannens bolig i dag, og vil fortsette med dette i morgen, sier Hessen til TV 2 Nettavisen.

Det tekniske arbeidet på funnstedet er avsluttet, og politiet skal ha sikret en rekke mulige spor. Mandag blir den døde sendt til obduksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere