RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leter etter mystisk mann

Sist oppdatert:
En kineser skal flere ganger ha hentet den drepte kvinnelige studenten ut av klasserommet. Politiet leter nå etter mannen.

Lærer Harald Hougaard ved Musikk Instrument Akademiet (MIA) i Sarpsborg tror at jenta var bekymret for noe og hadde problemer. Hun kom ikke tilbake til skolen etter juleferien, skriver VG.

Ifølge Hougaard skal en kineser i Mercedes skal ha pleid å besøke skolen, og hentet jenta flere ganger. Det er denne mannen politiet nå konsentrerer seg om å finne.

Måtte bli med
- Noen ganger utover høsten kom det en kinesisk mann fra Oslo på besøk. De kunne sitte og prate i timevis ute på gangen. Så kom hun inn og beklaget - hun måtte avbryte og bli med mannen til Oslo. Hun forklarte det med at det var noen problemer. Om hun hadde problemer selv eller om forloveden hadde problemer, eller om det var kluss med mannfolk eller noe slikt, det vet jeg ikke, sier han.

To studenter fra Kamerun som bor i samme etasje som drapsofrene i Oslo, bekrefter at det pleide å komme en mann i en svart Mercedes til hybelhuset.

- Vi vet ikke hvem dette er, men det er en av de tingene som vi arbeider med å finne ut, sier politiinspektør Terje Kristiansen til NTB.

Læreren forteller at skolen i fjor sommer ble oppsøkt av en kineser som ville selge studieplasser til kinesisk ungdom. Den kvinnelige kom til Norge sammen med 14 andre kinesiske studenter 26. september. Hougaard tror kineseren har hjulpet studentene med å komme til Norge, og at noen av dem kan ha blitt lurt fordi de ikke visste at de måtte ha engelskkunnskaper for å studere her. Flere av dem har sluttet.

Ett minutts stillhet
Paret jobbet deltid ved restaurant Dinner i Oslo. Også i dette miljøet leter politiet etter en mulig gjerningsmann.

Søndag formiddag skulle de to studentene deltatt på gudstjeneste i menigheten «Scandinavian Chinese Church in Oslo». I stedet startet gudstjenesten med ett minutts stillhet for de to drepte.

Det var søndag ikke tatt stilling til når de 13 av de i alt 15 naboene til det kinesiske paret, vil vende tilbake til studentboligen. De som har hatt behov, har fått tilbud om samtale med studentprest Valborg Orset Stene og sosialrådgiver Ellen Refsdal.

Delte 16 kvadratmeter
Skansen forteller til NTB at det bare var den drepte mannen som sto som leietaker av hybelen. Hyblene på 16 kvadratmeter er ment for én person, men kjæresteparet delte det vesle rommet i fjerde etasje i den 13 etasjer høye bygningen på St. Hanshaugen i Oslo sentrum.

- Vi fikk inntrykk av at det ikke ville dreie seg om et langt leieforhold. De studerte jo heller ikke på en av skolene som vi primært samarbeider med, sier Skansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere