RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leter etter ny fluktbil

Sist oppdatert:
Politiet har informasjon om en fluktbil nummer to, men vet fremdeles ikke hvordan denne bilen ser ut. Politiet gjennomgår nå opptak fra overvåkingsvideoer i det aktuelle området.

Det opplyser politiinspektør Iver Stensrud til TV 2 Nettavisen. Han vil foreløpig ikke gå ut med en beskrivelse av bilen de nå leter etter.

- Vi har opplysninger fra Sinsen tennisklubb som tyder på at det er en fluktbil nummer to. Foreløpig har vi ikke nok informasjon om denne bilen til at vi vil gå ut med etterlysning. Dette er noe av det vi jobber med nå, sier Stensrud til TV 2 Nettavisen mandag morgen.

Ber vitner melde seg
Søndag ettermiddag jobbet politiets tekniske etterforskere med å sikre spor i fluktbilen, en svart Audi stasjonsvogn. Denne ble funnet ved Sinsen tennisklubb, bare noen kilometer fra Munch-museet to timer etter ranet. Politiet tror ranerne kan ha fortsatt flukten i en bil nummer to fra denne parkeringsplassen.

- Hvis noen har sett noe ved Sinsen tennisklubb rundt 11.30 søndag er vi svært interessert i det, sier Stensrud.

Han forteller til TV 2 Nettavisen at det er gjort tekniske funn i bilen, langs fluktruten og inne i Munch-museet. Hva disse sporene kan fortelle får politiet først vite når analysene er ferdige. Håper er at ranerne kan ha lagt igjen fingeravtrykk eller DNA-spor, noe som vil være viktige spor i raner-jakten og en eventuell rettsak. Når bevisene er ferdig analysert, er fremdeles uvisst.

Gjennomgår videoopptak
En rekke overvåkningskameraer har tatt bilder i og ved Munch-museet, og langs fluktruten fra Tøyen til Sinsen. Dette er spor politiet nå saumfarer. Men politiet er fremdeles forsiktig med å offentliggjøre hvilke konkrete spor de har til nå.

- Vi går nå igjennom disse videoene. Hvis vi finner bilder som er av en slik kvalitet at vi tror publikum kan få noe ut av dem, vil vi offentliggjøre disse, sier Stensrud til TV 2 Nettavisen.

Politiet ønsker ikke å gå ut med bilder som kan føre dem på feil spor. Derfor er kravet til kvalitet høy.

Ingen mistenkte
Stensrud avviser at politiet har jobber opp mot spesielle miljøer og understreker at de fremdeles har en bred etterforskning.

- Vi ser så langt ikke noe som tyder på at dette ranet har sammenheng med for eksempel Stavanger-ranet eller ranet av Postens brevsenter, sier Stensrud.

- Mener du at dette ser amatørmessig ut, slik andre har beskrevet?

- Nei, jeg synes ikke det ser amatørmessig ut. De har jo oppnådd sitt mål, og det har vært en viss planlegging ved blant annet tyveri av bil og skilter, sier Stensrud.

Diskuter saken i Veggavisen.

TV 2 Nettavisen følger utviklingen i Munch-ranet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere