RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leter etter ranere i hyttefelt

Sist oppdatert:
Bygda Opsal en mil øst for Lyngdal i Vest-Agder ble mandag kveld avsperret og folk ble bedt om å holde seg inne under en større væpnet politiaksjon. Politiets leting fortsetter i dag.

Det var ved 18-tiden mandag kveld at et stort antall tungt bevæpnede politifolk fra Vest-Agder gikk til aksjon mot et hyttefelt i bygda Opsal i Lyngdal. Oppdraget skal ha hatt sammenheng med rogalandpolitiets jakt på NOKAS-ranerne.

Et titalls politifolk med beskyttelsesutstyr og våpen hadde tatt seg opp mot et hyttefelt med rundt 150 hytter.

Politiinspektør Bjørn Andersen understrekte at aksjonen kom som følge av innkomne tips.

- Vi har fått inn over 3000 tips i denne alvorlige saken. Til tider ser vi behov for å undersøke ting nærmere, da får det gjerne form av en aksjon, sier Andersen.

Beboer i området Øystein Saanum sier til NRK at det har vært aktivitet med politi i idag i området. Han sier han mener aksjonen er en fortsettelse av det som skjedde mandag kveld og natt til i dag.

Ved rogalandspolitiet får kanalen bekreftet at dette stemmer.

Saanum sier til NRK ved 15-tiden tirsdag at veiene fremdeles er sperret, men at helikopteret som tidligere befant seg over området har forlatt stedet.

Norgeshistoriens største etterforskning er nå i gang i jakten på de brutale ranerne. Over 140 politifolk er nå i gruppen som jobber med saken.

Politiet vil foreløpig ikke kommentere dagens aksjon, men opplyser at de vil ha et informasjonsmøte klokken 16 i ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere