*Nettavisen* Nyheter.

Leter fortsatt etter danske

Et stort antall letemannskaper fortsatte onsdag søket etter den 70 år gamle dansken som siden søndag har vært savnet i Evje i Setesdal.

- Leteaksjonen fortsetter med fullt trykk i dag. Innsatsen er stor. I løpet av dagen vil det likevel bli foretatt en vurdering av hvor lenge det er hensiktsmessig å fortsette, sier operasjonsleder David Stamnes ved Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen onsdag morgen.

Kaldt om natten
Stamnes opplyser at det natt til onsdag var ned mot tre grader i leteområdet. Den 70 år gamle dansken, som er psykisk utviklingshemmet, har vært savnet siden søndag. Mannen hadde på seg bukse og en tynn skjorte.

Søk i to vann
120 personer har deltatt i letingen etter den savnede 70-åringen. Tirsdag ble det funnet fotavtrykk ved to mindre vann. På bakgrunn av disse funnene rekvirerte politiet miniubåt med undervannskamera og undersøkte vannene nærmere, men uten resultat.

Hunder og helikopter
Leteaksjonen etter den savnede dansken har pågått med store styrker i Evje og Hornnes kommune siden søndag. Personell fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret og Heimevernet deltar. Det er også benyttet hunder og helikopter i søket.

Dansken var på ferie på en hytte sammen med tre andre psykisk utviklingshemmede og to reiseledere, alle danske, da han kom bort fra følget søndag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag