Gå til sidens hovedinnhold

Leter fortsatt etter savnede tyskere

Søket etter de tre savnede tyske turistene i Sokndal i Rogaland ble i morgentimene tatt opp igjen. Politiet tror de er omkommet.

- Vi fortsetter søket i dag, blant annet med kystvaktskipet KV ”Lafjord”. Men vi jobber ut fra at de er antatt omkommet, sier førstekonsulent Trygve Eeg Tunes ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge avsluttet sitt søk i går kveld. Derfor har politiet overtatt ansvaret for letingen etter de tre turistene.

Dårlig vær
Årsaken til at politiet antar at de ikke er i live, er at det ikke ble gjort noen funn i redningsaksjonen i går, i tillegg til at de vært borte lenge og at vanntemperaturen i området er lav.

- De leide en 14 fots båt på fredag. De skulle ut på havet for å fiske. Siden har ingen sett dem. Været var dårlig, og det var derfor ugreie forhold på sjøen, sier Eeg Tunes.

De tre, er henholdsvis 22, 35 og 42 år gamle, hadde leid en ferieleilighet i Rekefjord i Sokndal. De ble først meldt savnet mandag.

Pårørende varslet
- I dag søker vi i Rekefjorden og i områdene rundt. I tillegg til kystvaktskipet får vi god hjelp fra de lokale fiskerne i området, sier førstekonsulenten.

Politiet vil foreløpig ikke ta i bruk en ubåt i søket, men vil vurdere dette senere.

- Vi har varslet de pårørende via den tyske ambassaden, legger Eeg Tunes til.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene