Leter med hunder etter Benedikte

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

– Vi har løftet på hver busk og hver grein, sier venninne.

(iBergen.no) : Totalt 35 frivillige, bestående av familie og venner, trålet i dag området fra Nygårdsparken til Nordnesparken i Bergen i håp om å finne spor etter den savnete Benedikte Lyngbø Karlsen (20), som forsvant sporløst fra Bergen sentrum natt til søndag 18. februar.

– Gruppen har delt seg og prøvd å lete systematisk gjennom hele området. Vi tok utgangspunkt i der hvor hun er sist sett, ved Fotballpuben, og har lett langs hele Nygårdshøyden og utover til Nordnes, sier Guro Hope Mevoll til iBergen.no.

Frykter hun er dumpet
Flere av de som var med på leteaksjonen i dag, hadde med seg egne hunder til bruk i søket.

– Ingen av disse hundene er trent for slikt, men vi håper at kanskje de kan fange opp ting som ellers ville ha gått oss hus forbi, sier Mevoll, som sier at letemannskapene har løftet på busker og greiner, og sett i containere, for å se om Benedikte kan ha blitt dumpet noe sted.

- Nål i høystakk
Forsvinningsgåten blir bare mer og mer mystisk for familien etter hvert som dagene går. Ifølge familie og venner iBergen.no snakket med i dag, er Benedikte en jente som har lett for å komme i kontakt med folk. Samtidig regner de det som helt sikkert at noen må ha sett henne etter observasjonen ved Fotballpuben ved 03.30-tiden.

– Benedikte er en skjønn og ansvarsbevisst jente. Det som skjer er helt uvirkelig, sier Tove Klebo til iBergen.no.

– Det største problemet er at vi har så lite å gå etter. Det blir som å lete etter en nål i en høystakk. Hvis noe har skjedd, kan hun ligge hvor som helst, sier Mevoll.

- Ikke forberedt på synet
Etter tre timers intenst søk, ble den frivillige leteaksjonen avsluttet for dagen ved Nordnespynten i 14.30-tiden. Det er i dag uklart om de frivillige vil fortsette søket i andre områder i morgen.

– Er dere forberedt på hva dere kan finne?

– Nei. Vi vet jo hva vi risikerer å finne, men jeg tror ingen av oss er forberedt på det synet, sier Mevoll.

Politiet søkte i går i sjøen fra USF Verftet til Nordnespynten, men uten resultat. Det blir ikke søkt i helgen, og politiet skal i et møte mandag diskutere strategien videre. Ifølge politiadvokat Bjarte Aarlie ved Hordaland politidistrikt, har det ikke kommet inn noen nye tips av betydning i saken siden i går.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag