Leter med undervannskamera

Politiet tok tirsdag i bruk undervannskamera for å gjennomsøke to små vann der det er funnet fotavtrykk etter det som kan være den savnede danske 70-åringen.

15.06.04 15:51

Leteaksjonen har foreløpig ikke gitt resultater. Mer enn 120 personer deltar i letingen etter den savnede 70-åringen i Evje i Setesdal. Tirsdag ble det funnet fotavtrykk ved to mindre vann. På bakgrunn av disse funnene, rekvirerte politiet miniubåt med undervannskamera for å undersøke vannene nærmere.

- Vi vet ikke om fotavtrykkene stammer fra den savnede, men vi har funnet grunn til å undersøke vannene nærmere, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen tirsdag ved 13.30-tiden.

Leter med store styrker

Leteaksjonen etter den savnede dansken har pågått med store styrker i Evje og Hornnes kommune siden søndag. Personell fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret og Heimevernet deltar.

I tillegg til et stort antall letemannskaper, benyttes hunder og politihelikopter i letingen, ifølge operasjonsleder Vidar Neset.

Psykisk utviklingshemmet

Leteaksjonen foregår med utgangspunkt fra hytteområdet Gautestad og Høvringsvannet i Evje i Setesdal, der dansken forsvant fra sitt reisefølge. 70-åringen er psykisk utviklingshemmet. Han hadde bare på seg bukse og en tynn skjorte. Han hadde ingen sekk og heller ikke mobiltelefon eller ekstra mat.

Han var på ferie på en hytte sammen med tre andre psykisk utviklingshemmede og to reiseledere, alle danske, da han kom bort fra følget søndag ettermiddag.

Regionsalarm

Beredskapsleder Bjørn Harald Kleppe i Norsk Folkehjelp Sanitet Sør-Vest sier til TV 2 Nettavisen at det i forbindelse med leteaksjonen for første gang etter sammenslåingen av Norsk Folkehjelp i Rogaland, Vest-Agder og Aust-Agder er slått full regionsalarm. Det betyr at alle sanitetsgrupper fra Haugesund til Arendal er alarmert og tirsdag morgen møter opp på Gautestad.

- Fra Norsk Folkehjelp stiller vi med rundt 50 personer, sier Kleppe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.