Leting etter 90-åring fortsetter i Hedmark

Letingen fortsetter søndag etter en 90 år gammel mann som lørdag ble meldt savnet i Rendalen kommune i Hedmark.

19.07.15 06:51

Mannen har vært borte siden klokken 12.30 lørdag ettermiddag.

– Det var pårørende som meldte mannen savnet etter at han hadde vært borte i to timer. Han skulle bare gå seg en tur, opplyser operasjonsleder Øystein Hoel i Hedmark politidistrikt til NTB.

Utover ettermiddagen og kvelden foregikk søket i Granvika-området i Rendalen. Letingen fortsatte gjennom natt til søndag. Søket foregikk blant annet mellom elva og jernbanesporet og mellom jernbanen og riksvei 3, om lag 2 kilometer i hver retning.

NSB ble lørdag ettermiddag varslet om leteaksjonen. Tog på strekningen har derfor kjørt med redusert fart, både av hensyn til den savnede mannen og av hensyn til letemannskapene som beveget seg langs jernbanelinjen.

Opptil 40 personer deltok fortsatt i letingen lørdag kveld. Tallet inkluderte mannskaper fra Sivilforsvaret, Røde Kors, Norske Redningshunder og frivillige. Norsk Luftambulanse bisto med helikopter fra Dombås, og politiet søkte med infrarødt kamera fra politihelikopter gjennom natten.

I samråd med 90-åringens pårørende ba politiet natt til søndag om tips og observasjoner. 90-åringen ble sist sett da han forlot hyttetunet han ferierer på mellom klokken 12.30 og 13 lørdag. Hyttetunet ligger langs riksvei 3 sør for kommunegrensen til Alvdal.

90-åringen er fra Stjørdal og beskrives som 160-170 centimeter høy og slank. Han hadde på seg store klær og kraftige sko, og har ustødig gange. Han var iført gråbeige bukse, grønn jakke og beige caps.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.