Gå til sidens hovedinnhold

Lettelse og sorg på Sørarnøy

Lettelse blandet med sorg over at to av øyas egne gutter står bak brannene, preger innbyggerne på Sørarnøy.

- Folk er svært lettet over at brannstifterne nå er funnet. Samtidig er dette sårt og trist. Vi er et lite lokalsamfunn og alle som bor på øya, er som en stor familie. For mange vil nok også tiden fremover bli tung, sier leder for lokalutvalget på Arnøyene, Jan Arne Birkeli, til TV2 Nettavisen.

Frykt
Siden begynnelsen av desember har innbyggerne på den lille øya utenfor Bodø levd i konstant frykt for at brannstifterne skulle slå til igjen.

- Det har vært en tung tid for alle. Selv har jeg sovet lett om nettene, og vært sliten på dagtid.

Innbyggerne på Sørarnøy har sammen med brannvesenet, politiet og kommunene gått brannvakt om natten, og også dette har røynet på.

- Det er godt alt er over nå, sier Birkeli.

Rykter
Det har versert en rekke rykter på øya i forkant av pågripelsen, og ifølge Birkeli har de to som nå er siktet, vært nevnt i enkelte av disse. Ifølge TV 2 er en av de to siktede guttene sønn av familien som har blitt rammet av fire av de fem brannene.

- For noen av oss kommer nok ikke pågripelsen som noen overraskelse, sier han.

Lensmann i Gildeskål, John Thoresen, bekrefter at dagens pågripelse har vakt blandede følelser på Sørarnøy:

- Innbyggerne har reagert med sjokk og vantro. Folk er selvsagt enormt lettet over at brannstifterne nå er tatt, men samtidig vekkes også en del vonde følelser til live. I denne saken er det bare tapere, sier han til TV 2 Nettavisen.

Informasjonsmøte
I morgen skal det holdes et informasjonsmøte for innbyggerne på Sørarnøy. Her vil representanter fra administrasjonen i Sørarnøy kommune, politiet og brannvesenet være til stede. Helsepersonell og sognepresten deltar også.

- Møtet vil først og fremst gi informasjon om hva som har skjedd. Samtidig vil vi prøve å legge opp et løp for hvordan folk skal komme seg videre, sier Thoresen.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus