RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lettet over henleggelsen

Sist oppdatert:
Forsvarstoppene er glade og lettet over at Økokrim har henlagt korrupsjonssiktelsene mot dem.

- Det har vært en veldig tung periode, og jeg er veldig lettet. Jeg vil også berømme Økokrim over at de så raskt har kommet fram til at påstandene mot oss er helt grunnløse, sier flaggkommandør Arne Morten Grønningsæter i et intervju med TV2.

Er ikke overrasket
Sammen med viseadmiral Jan Reksten og kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik ble Grønningsæter siktet for forsettlig korrupsjon i desember i fjor. Også Reksten er fornøyd med Økokrims henleggelse.

- Jeg er veldig glad, men ikke overrasket. Jeg er derimot overrasket over at avgjørelsen kom såpass raskt, jeg fryktet at det kunne trekke ut i tid, sier Reksten til TV 2.

Vurderer stillingen
Reksten har takket ja til å komme tilbake i jobben som sjef for Forsvarets fellesoperative hovedkvarter (FOHK), og allerede mandag er han på plass. Også Karlsvik og Grønningsæter har fått tilbud om å vende tilbake til jobbene sine. Grønningsæter vil imidlertid tenke over om at skal ta tilbake sin stilling som nestleder i Forsvarsdepartementets administrasjonsavdeling

- Jeg har ikke svart på henvendelsen, men vil la inntrykkene fra prosessen synke inn. Jeg ønsker en dialog med min arbeidsgiver før jeg bestemmer hva jeg vil gjøre, sier han til kanalen.

- Overreagerte
Både Grønningsæter og Reksten mener forsvarsledelsen og departementet har overreagert i denne saken. Blant annet satte departementet i gang en egen granskning av korrupsjonsanklagene.

- Granskningen kom svært overraskende på oss, vi har hele tiden vært åpne og informert departementsledelsen om hvordan vi opplevde dette. Jeg synes det var synd at det ble nødvendig å iverksette en privat etterforskning.

Ministeren lettet
Forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen (Ap) sier til Nettavisen at hun er lettet og glad over at de tre forsvarstoppene nå ikke lenger er siktet for korrupsjon. Hun mener ikke at departementet har overreagert.

- Jeg mener vi har behandlet saken slik den burde behandles, sier hun til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere