Lettet Sponheim gjenvalgt

En tydelig lettet Lars Sponheim kunne lørdag kveld motta applaus fra landsmøtet, gjenvalgt som leder for to nye år. Men gjenvalget av Sponheim skjedde ikke uten motstand.

27.03.04 19:05

Venstre-leder Lars Sponheim får kritikk fra sine egne for hvordan han har behandlet Olaf Thommesen. I ettermiddag ble Thommesen valgt til ny nestleder.

Stemte blankt
I mangel av en motkandidat valgte tilsammen 16 av delegatene å stemme blankt. Det er en blank stemme mindre enn Sponheim fikk for to år siden. Valgkomiteens leder, Markus Sørensen satte ord på det mange Venstre-folk har opplevd som et problem i vinter.

- Jeg har ikke tall på hvor mange selskap jeg har ødelagt med forsvarstaler for deg, sa Sørensen, som likevel mener Sponheim nå fremstår som ny og bedre enn på lenge.

Enstemmig
Uten blanke stemmer ble Trine Skei Grande gjenvalgt som første nestleder, og Olaf Thommessen klappet inn som ny andre nestleder i venstre.

Dermed skal de to som har fremstått som kamphaner gjennom store deler av vinteren samarbeide tett i partiledelsen. Den siste uka har vært preget av strid mellom de to i synet på om folk bør ha hushjelp eller ikke. Mens Thommesen vil, ønsker Sponheim å vaske møkka si selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag