*Nettavisen* Nyheter.

Lever mot alle odds

Foto: Erik Teigland (iBergen.no)

Politiet og dyreeksperter var sikker på at den overkjørte slangen måtte avlives. Der tok de grundig feil. Se video.

13.04.07 09:38

(iBergen.no) - Slangen har overlevd natten,og befinner seg her hos oss, opplyser ansatte ved Bergen Smådyrklinikk fredag morgen til iBergen.no.

Se video av slangen her.

Det var ved 14-tiden torsdag at skremte fotgjengene så den halvannen meter lange søramerikanske kongesnoken slynge seg rundt i Wiers Jenssens vei på Landås. Politiet ble varslet - de varslet igjen slangeekspertene på Akvariet, som rykket ut.

- Slangen var tydelig meget alvorlig skadet, og med et halvt øye kunne man si med sikkerhet at slangen måtte avlives, sa Kees Ekelig ved Akvariet til iBergen.no torsdag ettermiddag.

Men mirakelslangen lever og boltrer seg i en plastkar på Smådyrklinikken. Senere i dag vil klinikken komme med en kommentar til slangens tilstand.

Da iBergen.no sin fotograf, Eirik Teigland i går fotograferte og tok et videoopptak med mobiltelefon av kongesnoken, ble det liv i plastdunken med den trafikkskadde slangen.

- Den begynte å hugge etter meg, sier en lettere forskremt fotograf.

- Videoen viser at slangen hugget etter meg, sier Teigland.

- Denne slangen er helt harmløs. Den er ikke giftig, men man skal likevel passe seg for slanger, sier Kees Ekeli. Han tror slangen må ha rømt eller er blitt sluppet løs ikke langt fra stedet der den ble funnet.

- Slangen var overkjørt av en bil, sier Ekeli.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.